Lansare de carte la Biblioteca Județeana „Alexandru și Aristia Aman”

0
180

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează joi, 25 august 2022, lansarea volumului „Lilii, Muica ce facusi iar?”, autor Ioana Heidel.

                Evenimentul se va desfășura în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, începând cu ora 18.00.

La evenimentul de lansare a volumului „Lilii, Muică, ce făcuși iar?” vor participa invitații:ambasador Petre Gigea Gorun, Zenovia Zamfir, Silviu Gongonea și Gabriel Nedelea.

              Ioana Heidel s-a născut în anul 1953, în comuna Goicea, județul Dolj. A absolvit liceul „Elena Cuza” din Craiova, apoi Facultatea de Zootehnie, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. În anul 1988 a părăsit România și s-a stabilit, împreună cu familia, în Germania, unde a lucrat timp de 11 ani în domeniul IT, obținând trei „Certificate of excellence“ semnate de Bill Gates (Microsoft Certified Professional, Microsoft Certified Systems Administrator, Microsoft Certified Systems Engineer).

La sfârşitul anului 2006, la vârsta de 54 de ani, după un studiu de trei ani, la Universitatea „Julius-Maximilians-Universität“ Würzburg, a obținut dreptul de a profesa ca asistent tehnic medical.

A debutat literar în anul 2013, cu romanul „Dincolo de orizont”, un roman autobiografic, reeditat în anii 2104, 2016 și tradus în limba germană în anul 2017. În anul 2016 a publicat romanul „Mi-a plăcut culoarea. Pe urmele unei românce din Gabon, Africa”, tradus în limba germană în anul 2022, urmat în anul 2018 de romanul „În așteptarea trecutului”. Din anul 2019, Ioana Heidel este membru în Uniunea Scriitorilor din România.

                Despre volumul „Lilii, muica, ce facuşi iar?“, autoare spune ca reprezintă „cartea mea de suflet despre vremurile cele dintâi”.

„Întoarcerea la radacini, atracţia spre ceea ce am lasat cu foarte mulţi ani în urma, o simt ca pe necesitate de recuperare a unei dorinţe, ba chiar o datorie şi o reponsabilitate. Ma simt datoare nu numai locurilor şi stramoşilor, ci tuturor celor care m-au însoţit cu sufletul şi gândul pe traiectoria vieţii mele. Din respect şi dragoste pentru locurile mele de baştinӑ, voi merge pe urmele copilariei mele în Oltenia, însa nu oricum ci însoţita de graiul şi umorul oltenesc. Îmi voi aminti de fanteziile copilariei, de nenumaratele nazbâtii, dar şi de obiceiuri şi întâmplari din viaţa satului meu natal, Goicea.” – Ioana Heidel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.