Jandarmii asigură ordinea publica la evenimentele de sfârșit de sptămână din Craiova

366

jandarmiGruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va intensifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărind, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Aproximativ 200 de jandarmi, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică la o gamă variată de activităţi, ce se vor desfăşura în perioada 26-29.06.2015. Vor fi asigurate măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice, ce se vor desfăşura în localităţile Izbiceni și Cezieni-județul Olt; Gogoșu, Pătulele și Burila Mare- județul Mehedinți; Vaideeni și Orlești- județul Vâlcea; Șimnic și Coșoveni- judeţul Dolj. De asemenea, efective din cadrul unităţii vor fi prezente la manifestarea sportivă „Campionatul Național de Ciclism-Șosea”, ce se va desfășura în județul Dolj.

Tot în această perioadă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura măsurile de ordine publică la manifestarea sportivă „Raliul Bucovăţului”, ce se va desfăşura în localitatea Bucovăţ, judeţul Dolj, în intervalul orar 07.00-15.00.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în dispozitiv, în situaţia în care este necesară intervenţia acestora, sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.