Iulian Badea, candidat PSD la Camera Deputaților: Reprezint o generație nouă și vreau să demonstrez ce putere avem noi, tinerii

507

Sunt tânăr. Sunt tânăr și candidez la funcția de deputat al Parlamentului României. Mă consider un exponent al noii generații de politicieni și cred că tocmai acesta este atu-ul meu. Sigur că pot fi acuzat de lipsă de experiență, dar cred că noua clasă politică trebuie reclădită și cu ajutorul celor ca mine: aflați la început de drum, încrezători în sine, determinați, onești, muncitori, hotărâți să transforme în realitate visul unei scene politice imaculate.

Norocul meu a fost acela de a mă naște într-o familie în care nu am cunoscut lipsurile, iar accesul la educație și formare profesională au fost asigurate de părinții mei. Ceea ce poate părea un privilegiu ar trebui să fie însă normalitate pentru orice copil și tânăr din această țară. Tocmai pentru că o minoritate îngrijorătoare are parte de un start în viață asemănător cu al meu, vreau să lupt pentru schimbarea acestor realități triste.

Încă de când eram pe băncile școlii, am luat inițiativa atunci când era vorba de interesele mele și ale colegilor mei. Timp de aproape trei ani, pe când eram elev al Colegiului Național „Carol I”, am condus Consiliul Elevilor din funcția de Președinte. În acea perioadă am inițiat și mai multe acțiuni filantropice pe care le-am desfășurat împreună cu colegii mei. Așa am descoperit că lucrurile simple pot aduce o bucurie imensă în ochii celor vitregiți de soartă. Pentru acea vârstă a fost o responsabilitate imensă, dar experiențele trăite atunci, fix în perioada adolescenței, m-au ajutat să înțeleg că singura soluție pentru a schimba ceva în beneficiul majorității este ca măcar o persoană să protesteze și să producă schimbarea. Și asta vreau să fac din scaunul de deputat.

În viață m-am lovit și de nedreptăți. Relaționarea cu cei din jur mi-a arătat cât de multe piedici poate întâmpina un om dacă nu are susținere. Iulian Badea a avut parte de obstacole, uși închise în nas și vorbe grele în viața de zi cu zi, la muncă sau pe stradă. Iulian Badea, fiul lui Pavel Badea, a fost tratat însă cu bunăvoință, uși deschise, privilegii și ajutor. Am aflat pe propria piele cât de grea poate fi viața unui om simplu, iar această mentalitate trebuie și poate să se schimbe. Iar eu voi încerca să o schimb.

„Pentru a se alege praful de lume, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”, este un proverb pe care tatăl meu mi l-a spus mereu și care a ajuns să mă convingă să aleg această cale. Pentru că politicul influențează toate aspectele vieții noastre, m-am hotărât să merg în acel loc în care vocea mea să fie auzită, iar inițiativele mele să schimbe vieți în bine.

M-am înscris într-o cursă strânsă pentru a ocupa o poziție pe lista de candidați a Partidului Social Democrat la Camera Deputaților. În urma votului de încredere pe care l-am primit în cadrul Biroului Executiv Județean  al PSD Dolj am ajuns să ocup cea de-a doua poziție, un loc care mă privilegiază și mă obligă să mă ridic la nivelul așteptărilor pe care colegii de partid le au de la mine. Sunt un om de echipă și vreau să duc la bun sfârșit dezideratele partidului, proiectele inițiate de colegii mei, dar și propriile inițiative legislative.

Reprezint o generație nouă și vreau să demonstrez ce putere avem noi, tinerii. Sunt singurul de pe această listă care s-a născut după 1990, iar copilăria mea în România am trăit-o abia după vârsta de 10 ani. Aceste este motivul pentru care nici numele meu, nici numele părinților mei nu pot fi legate de apelative reprezentative pentru viața politică de dinainte de Revoluție. “Comunist”, ”securist”  sunt termeni care nu au cum să îmi păteze imaginea și cariera pe care vreau să mi-o construiesc.

După 6 decembrie o să îmi reprezint cu respect și responsabilitate toți alegătorii și voi face tot posibilul să îmi îndeplinesc promisiunile și angajamentele luate în această campanie electorală. Voi rămâne fidel principiilor mele și voi lucra sârguincios în slujba celor pe care îi voi reprezenta în Parlamentul României. #Dintretineri, #pentrutineri va rămâne motto-ul meu!

Comandat de PSD Dolj, CMF: 11200020