ISU „Oltenia” și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la ora bilanțului

459

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, marți, că instituția va continua să acționeze în sprijinul îmbunătățirii dotărilor necesare desfășurării în cele mai bune condiții a misiunilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia”.

Afirmația a fost făcută în cadrul evenimentului prilejuit de prezentarea bilanțului ISU „Oltenia” și al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ocazie cu care președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și-a exprimat aprecierea pentru activitatea întreprinsă în anul 2014 de cadrele inspectoratului.

„Sunt onorat să fiu prezent la bilanțul ISU, într-un moment în care putem afirma că și anul care s-a încheiat, 2014, a fost unul dificil, din punct de vedere al situațiilor de urgență.

În continuare trebuie să acordăm o atenție deosebită lucrărilor aflate pe cursurile de apă care își ies din matcă și care provoacă inundații. Este adevărat că, în trecut, am trăit și situații mai grele față de cele pe care le-am traversat în anul 2014 și mă refer la cele de pe Dunăre, când au fost înregistrate pagube uriașe. Nimeni nu ne poate asigura că aceste fenomene nu se pot repeta.

Vreau să remarc această echipă extraordinară formată din cadrele ISU, cele ale Poliției, Jandarmeriei și ale celorlalte instituții implicate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, echipă care s-a sudat foarte bine și care își dă mâna pentru a interveni în cele mai dificile momente pentru comunitate.

Poate că niciodată Consiliul Județean Dolj nu a fost mai aproape de ISU pentru a contribui la dotarea acestei unități speciale, pentru că, în ultimă instanță, cadrele inspectoratului sunt niște eroi tăcuți și modești, care intervin în fiecare zi, confruntându-se cu focul, cu apa, cu calamitățile pentru a salva viața semenilor.

Sunteți una dintre instituțiile cele mai apreciate de către cetățeni, o instituție pe care noi, Consiliul Județean Dolj, am încercat să o ajutăm de fiecare dată. Astfel că, printr-o serie de proiecte în care suntem lideri, am atras în beneficiul inspectoratelor pentru situații de urgență din Oltenia – Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți – peste 15 milioane de euro din fonduri europene, cu care s-au achiziționat echipamente necesare desfășurării activității în bune condiții”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Vest „Oltenia”, formată din consiliile județene din regiune și având CJ Dolj în calitate de lider de proiect, a achiziționat cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional 2007-2013 un număr de 53 de autospeciale și un centru mobil de comandă și control, în valoare totală de aproximativ 15 milioane de euro, destinate celor cinci inspectorate pentru situații de urgență.

Printr-un nou proiect european, în valoare de 1,4 milioane de euro, ADI Sud-Vest „Oltenia” va achiziționa alte 10 echipamente, dintre care județului Dolj îi vor reveni o autofreză pentru zăpadă şi un autovehicul tip UTV pentru intervenții în zone greu accesibile.