Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat şi desfăşurat astăzi, 28 iunie, a.c., un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul unui accident rutier cu victime multiple, urmat de incendiu, pe DN 67, pe raza localităţii Florești.
Conform scenariului, în accidentul rutier au fost implicate o autocisternă încarcată cu motorină, un microbuz şcolar ce transporta 16 elevi şi un autoturism în care se aflau trei persoane, în urma impactului, la unul dintre autovehicule izbucnind şi un incendiu.
La acest exerciţiu, care a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, dar și a Planului de intervenție comună între ISU Mehedinți și ISU Gorj, au fost mobilizaţi peste 60 de pompieri, care au intervenit cu cinci ambulanţe SMURD, trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, trei autospeciale de primă intervenție, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de cercetare chimică și una pentru intervenția la calamități și dezastre.
Pentru salvarea victimelor, alături de pompierii mehedințeni, au acţionat și pompierii gorjeni, dar și echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinți, situaţia de urgenţă fiind gestionată cu sprijinul efectivelor de jandarmi şi poliţişti, dar şi a lucrătorilor Direcției de Sănătate Publică, UPU Dr. Tr. Severin, Agenției pentru Protecția Mediului, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier , CLSU și SVSU Florești.
Prin desfăşurarea acestui exerciţiu a fost verificat modul de cooperare a structurilor de intervenţie implicate în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă, dar şi viabilitatea Planului Roşu de intervenţie.
Exerciţiul a urmărit asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente în care sunt implicate substanțe periculoase, având ca rezultat victime multiple, precum și antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie.