IPJ DOLJ: Taximetriștii luați la control de rutieriști

508

Astăzi,14.01,2014, poliţiştii Biroului Rutier Craiova împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român – Agenţia Dolj si Primăriei Municipiului Craiova au organizat o acţiune, în municipiul nostru, pentru verificarea legalităţii activităţii de transport persoane în regim taxi.

În cadrul acţiunii poliţiştii rutieri au verificat în trafic peste 250 de autovehicule destinate transportului rutier de persoane în regim taxi iar ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 10 000 lei. Cele mai multe sancţiuni, 11 la număr, au fost aplicate pentru opriri sau stationări neregulamentare.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

În anul 2014 poliţişti rutieri au organizat 16 actiuni pentru verificarea taximetriştilor, în urma cărora au fost aplicate  1386 de sancţiuni. De asemenea, poliţiştii au reţinut 188 de permise de conducere persoanelor care desfăşurau activităţi de transport persoane în regim taxi şi au retras 118 certificate de înmatriculare şi 18 licenţe de transport. Totodată, taximetriştii au fost cercetaţi în 34 de dosare penale.