IPJ Dolj: Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI

0
438
Ofițerii specialiști din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenire a Criminalităţii Dolj derulează, în această perioadă, mai multe activităţi de informare şi prevenire, în unităţile de învăţământ din judeţul nostru, în cadrul Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI.
Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor reprezintă una dintre prioritățile de acțiune ale Poliției Române la nivel național, dar și una dintre prioritățile poliției doljene, în mod constanta fiind desfășurate activități pe această linie de prevenire.
Proiectul ”ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI” se desfășoară în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliției Române și firma Tymbark Maspex România, iar în cadrul acestui proiect partener este și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Proiectul se derulează pe parcursul semestrului II al anului şcolar 2015-2016 şi are drept scop informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative specifice vârstei lor.
Beneficiarii sunt elevii din clasa I, ce se află la începutul unei etape importante a vieţii lor şi se confruntă cu noi provocări,  fiind în situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.
Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul ofițerilor de poliție, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.
Poliţiştii desfăşoară activităţi educative care vizează siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa în şcoală, acasă şi în vacanţă, fiind organizate în acest sens sesiuni interactive de lucru şi de instruire, astfel că, la finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. În cadrul acestui proiect, în județul Dolj, s-au înscris 39 clase din 19 unităţi de învăţământ.
Primele acțiuni din cadrul proiectului, la care au participat peste 415 elevi, s-au desfășurat în clase primare ale Colegiului National Stefan Velovan Craiova,  Liceului Teoretic Henri Coandă Craiova, Scolii Gimnaziale Particulare Ethos Craiova, Scolii Gimnaziale Elena Farago Craiova, Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti Craiova, Scolii Gimnaziale Mihai Viteazul Craiova si Scolii Gimnaziale Gheorghe Titeica Craiova.
Copiii au discutat cu polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității despre măsuri de prevenire pe diverse teme: siguranţă rutieră, siguranța în școală și pe stradă, comportamentul preventiv în situații de risc și modul de apelare al numărului de urgență 112.
Acest gen de acțiuni vor continua până la sfârşitul anului școlar și în celelalte școli înscrise în program, aflate în Craiova, Segarcea, Cârcea, Ghindeni, Orodel, Galicea Mare, Seaca de Câmp, Catane, Robăneştii de Jos, Sadova. ​

 Desfășurarea proiectului ”ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI” poate fi urmărită pe site-ul dedicat, www.scoalatedi.ro, de unde cei interesați pot descărca broșuri informativ-preventive pentru educatori, părinți și copii, precum și cărți de colorat cu tematică preventivă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.