IPJ Dolj: Poliţistul FLOAREA ALIN a primit diplomă de excelență pentru că a salvat o femeie care dorea să se sinucidă

548

alin floreaÎn această dimineaţă, şeful Inspectoratului a felicitat un poliţist din cadrul Secţiei 5 Poliţie şi i-a înmânat o Diplomă de excelenţă pentru modul în care a acţionat şi a salvat o femeie care încerca să se sinucidă.

Mai exact, în data de 29.01.2015, la ora 16.15, poliţiştii craioveni au fost anunţaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe blocul 200E1, se află o femeie în stare de agitaţie avansată care ameninţa că se va arunca de pe bloc.

La faţa locului a fost direcţionată iniţială o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie formată din agent principal de poliţie FLOAREA ALIN şi agentul şef adjunct GEORGESCU ALEXANDRU, ulterior la locaţia indicată deplasându-se mai multe echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona respectivă. Femeia a fost identificată ca fiind o craioveancă de 43 de ani, evident fiind faptul că se manifesta zgomotos, iar orice încercare a membrilor familiei de a comunica era urmată de ameninţări vehemente că se va arunca de pe bloc.

Întrucât configuranţia blocului permitea acest lucru, agentul principal de poliţie FLOAREA ALIN, a urcat pe acoperişul blocului printr-un chepeng de la scara alăturată aflat la aproximativ 40 m de persoana în cauză, iar timp de peste 45 minute a dat dovadă de stăpânire de sine şi răbdare, apropiindu-se treptat, pas cu pas, în momente când atenţia îi era distrasă, până la mai puţin de 10 m.

Pentru a câştiga încrederea femeii, poliţistul a dialogat în permanenţă cu aceasta şi chiar a renunţat la haina de poliţie, deşi la acea oră temperaturile erau sub zero grade, pentru a nu o intimida şi pentru a nu – i provoca o reacţie adversă care putea avea urmări tragice.

Într-un moment de neatenţie al femeii, poliţistul a acţionat cu un curaj deosebit şi determinare, astfel că a reuşit imobilizarea persoanei în cauză, rămânând lângă aceasta pentru a-i asigura protecţia şi siguranţa personală până la preluarea ei de către echipajul SMURD.

Poliţistul nu a ezitat să rămână lângă bolnavă chiar şi în timpul coborârii acesteia de pe bloc, activitate care s-a derulat cu o autoscară prevăzută cu o nacelă din dotarea IJSU Dolj, acesta fiind cel care a însoţit-o pentru asigurarea protecţiei şi pe timpul coborârii.

Pe timpul derulării misiunii, agentul principal de poliţie FLOAREA ALIN, a dat dovadă de un profesionalim desăvârşit, tărie de caracter, spirit de iniţiativă şi de sacrificiu pentru semenii săi, fiind un exemplu pentru toţi poliţiştii.

Agentul de poliţie a făcut cinste uniformei de poliţie fiind aplaudat de către toţi cetăţenii care au asistat la întreaga operaţiune, în momentul în care bolnava a fost preluată de echipajul medical.