IPJ Dolj: În primele 6 luni ale anului 2015 a scăzut infracționalitatea

429

scadere infractionalitateÎn perioada 6 – 24 iulie a.c., comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj va participa la şedinţele de analiză a ativităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni în primele 6 luni 2015 ce vor avea loc la toate structurile inspectoratului: servicii, poliţii municipale şi orăşeneşti, sau secţii de poliţie urbane şi rurale.

Prin participarea la aceste şedinţe se urmăreste relaţionarea în mod direct şi nemijlocit cu lucrătorii de poliţie din toate localităţile judeţului, totodată punându-se accent şi pe evidenţierea eforturilor pe care poliţiştii doljeni le-au depus în soluţionarea unor cazuri.

Din analizele şi statisticile realizate până în prezent, privind activitatea poliţiei doljene în primele 6 luni 2015, s-a constatat faptul că se înregistrează scăderi semnificative pe linia infracţiunilor sesizate repectiv contra vieţii, integrităţii corporale, dar şi a furturilor după cum urmează:

  • Au scăzut infracţiunile contra vieţii de la 94 la 42 (- 52 ): în primele 6 luni fiind înregistrate 5 infracţiuni de omor, faţă de 7 infracţiuni în aceeaşi perioadă a anului trecut. Infracţiunile de lovire şi alte violenţe scad cu 169 fapte,iar infracţiunile de viol scad cu 24 de fapte.
  • Furturile la nivel de judeţ înregistrează o scădere cu 135 infracţiuni comparativ cu primele 6 luni din 2014. Astfel, furturile din locuinţă scad cu 34 fapte, iar cele din buzunare cu 30 de fapte. În această perioadă au fost cu 44 mai puţine furturi din autovehicule şi cu 50 mai puţine furturi de componente din exteriorul autoturismelor, iar infracţiunile de tâlhărie au scăzut cu 2 fapte.