IPJ Dolj: Elevi din Brădeşti transportaţi cu autoturismul personal, fără licenţă de transport

433

scoala bradestiÎn data de 20.02.2015, în jurul orei 18:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Filiaşi şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj l-au depistat, pe bld. Racoţeanu, din localitate,  pe M. Nicolae, 34 ani, din comuna Brădeşti, în timp ce transporta cu un autovehicul 9 elevi, fără a deţine licenţă de transport persoane şi licenţă de traseu pentru ruta Filiaşi – comuna Brădeşti, localitatea Răcarii de Jos.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Corjean cercetat penal pentru că efectua transpot de marfă fără licenţă

În aceeaşi zi, în jurul orei  21:15, pe bulevardul Racoţeanu,  din localitate, oamenii legii l-au depistat şi pe D. Cristinel, 29 de ani, din  Motru, jud. Gorj, în timp ce transporta cu un autocamion  marca cantitatea de 17,5 mc lemn foc, fără a deţine licenţă de transport.

Din verificări poliţiştii au stabilit faptul că în perioada ianuarie-februarie 2015 acesta  a efectuat mai multe transporturi de material lemnos (lemn de foc), fără a deţine autorizaţie pentru exercitarea acestei profesii.

Poliţiştii au întocmit şi in această situaţie un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

 

          Atenţie la cine  vă urcaţi în maşină, dar mai ales cui încredinţaţi copii spre a fi transportaţi!

Transportul rutier de persoane se efectuează numai de către transportatori autorizaţi.

Transportul efectuat de către persoane neautorizate cu autovehiculele personale este ilegal dar mai ales periculos! Chiar dacă pare o variantă mai ieftină, riscurile sunt mult mai mari! Astfel de persoane nu sunt abilitate, dar mai ales, nu sunt calificate să desfăşoare activităţi de transport.

 De multe ori în spatele bunăvoinţei sau ajutorului se pot ascunde persoane rău intenţionate.