IPJ DOLJ: Autovehiculele înmatriculate în străinătate luate la verificat de Poliția Rutieră

431

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune, în municipiul nostru, pentru verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român – Agenţia Dolj şi sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au verificat peste 200 de autovehicule înmatriculate în străinătate.

În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 12 000 lei. Dintre acestea 10 amenzi au fost aplicate pentru faptul că persoanele respective au fost depistate conducând autovehicule care nu erau asigurate din punct de vedere civil pentru pagubele produse în urma accidentelor rutiere.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare, iar 10 seturi de plăcuţe cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelelor depistate fără a fi asigurate RCA au fost reţinute.

EXEMPLE:

  1. ROMEL, de 46 de ani din Predesti, Dolj a fost depistat de poliţiştii rutieri conducând un autovehicul, pe bulevardul Ştirbei Vodă, fără a avea asupra sa documentele personale şi nu a putut face dovada încheierii unei poliţe de asigurare RCA. De asemenea, conducătorul auto nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor rutieri şi a avut un comportament agresiv ce a tulburat ordinea şi linistea publică. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2975 lei şi i s-au reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.
  2. ION, de 19 ani, din Craiova a fost depistat de poliţiştii rutieri conducând un autovehicul, pe bulevardul Ştirbei Vodă, fără a avea încheiată o poliţă de asigurare RCA valabilă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 136/1995, în valoare de 1000 lei şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.