IPJ Dolj: Acțiunea BLOCADA 2015 continuă

553

ipj-doljMăsurile și activitățile specifice desfășurate de polițiștii doljeni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea unui climat optim de conviețuire socială au continuat și în săptămâna precedentă, în județul nostru, în cadrul Planului de Acțiune BLOCADA 2015.

Astfel, în perioada 13 – 19 august 2015 polițiștii doljeni au fost prezenți la datorie, organizând ample acțiuni pentru prevenirea infracționalității și pregătirea antivictimală a cetățenilor.

În această săptămână, în cadrul acțiunilor oraganizate au fost angrenați  peste 450 de polițiști din cadrul structurilor de politie rutiera, ordine publică, investigații criminale, investigare a criminalității economice, poliție transporturi și serviciului de arme, explozivi si substanțe perivuloase.

Polițiștii doljeni au constatat, în urma acțiunilor și controalelor,  55 fapte de natură penală, precum și peste 850 de abateri de natură contravenţională pentru sancționarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 215 000 lei.

Oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 48 de permise de conducere, 14 dintre acestea fiind reținute pentru consum de băututri alcoolice, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată polițiștii doljeni au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de aproape 1 000 lei.

EXEMPLU:

În data de 18.08.2015, în jurul orei 23.15, polițiștii din Dăbuleni, în timp ce patrulau  pe D.N. 54A, în comuna Călăraşi, l-au depistat în trafic pe C. Florin, 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped  neînregistrat în circulație şi cu număr fals de înregistrare.

De asemenea, doljeanul nu poseda permis de conducere şi avea o îmbibaţie alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit pe numele doljeanului un dosar penal pentru săvârșirea a patru infracțiuni la regimul circulației: conducerea unui vehicul neînregistrat în circulație, cu număr fals de înregistrare, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Biroul de presă