IPJ Dolj: A început „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

835

saptamana prevenirii criminalitatiiÎncepând de astăzi, 28 septembrie a.c., până vineri, 02 octombrie a.c., poliţiştii doljeni vor desfăşura o serie de activităţi educativ-preventive care se înscriu în manifestările prilejuite de cea de-a zecea editie a evenimentului anual „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, care a devenit deja o tradiţie, reprezintă o serie de activităţi informativ-preventive în spatiul public, iniţiat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ce se va desfăşura la nivel naţional în intervalul  28 septembrie – 02 octombrie 2015.

Aşadar, în cadrul acestei săptămâni se vor desfăşura o serie de activităţi destinate  creşterii gradului de informare a cetăţenilor şi conştientizarii acestora cu privire la adoptarea unei conduite preventive pentru a nu cădea victime ale infractorilor.

Fiecare zi a acestei sătămâni este dedicată prevenirii unui anumit segment de fapte antisociale, în acest sens fiind pregătite mai multe activităţi educativ-preventive sau culturale.

Astăzi, la ora 11.00, la sediul inspectoratului a avut loc o conferinţă de presă, care a marcat începerea „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, fiind totodată prezentat şi calendarul activităţilor ce urmează a se desfăşura în fiecare zi.

Tot astăzi, în ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, începând cu ora 13.30, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-a organizat o activitate tip „masă-rotundă” cu tema „Modalităţi de abordare a situaţiilor de victimizare a copiilor”, la care au fost invitate cadre didactice care au atribuţii de consilier educativ în scolile gimnaziale din municipiul Craiova. La întâlnire au participat şi psihoterapeuţi din cadrul Asociaţiei de  Dezvoltare şi Psihoterapie prin Acţiune.

De asemenea, poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, precum şi poliţiştii de la posturile de poliţie comunale au organizat dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, în unităţile de învăţământ din întregul judeţ, pentru prevenirea victimizării minorilor.

În cadrul acestor întâlniri poliţiştii vor face şi recomandării pentru prevenirea victimizării minorilor în cazul infracţiunilor de furt, tâlhărie, viol, act sexual cu un minor, infracţiunilor de vătămare a integrităţii corporale sau sănătăţii.

Vă invităm să fiţi alături de noi şi să luaţi parte la toate activităţile din această săptămână pentru a ajunge cât mai aproape de cetăţenii în slujba cărora suntem zi de zi, pentru a realiza din judeţul nostru unul dintre cele mai sigure din ţară. Vă mulţumim!

Biroul de presă