IPJ Dolj: 40 de percheziții la persoane care se ocupau cu contrabandă de țigări. 10 persoane aduse la audieri

359

tigariPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigarete. În urma a 46 de percheziţii efectuate astăzi, 10 persoane vor fi aduse la audieri.

Poliţiştii in cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat astăzi, 18 martie, 46 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, de pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi.

A fost vizată destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigarete.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015,  pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi a acţionat o grupare infracţională transfrontalieră, care a avut ca preocupare contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 250.000 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. La activităţi au participat şi jandarmi din Dolj.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, 10 persoane.