Ionuț Stroe încearcă o schimbare de discurs dar nu prea reușește

793
foto: Facebook Ionut Stroe
foto: Facebook Ionut Stroe
foto: Facebook Ionut Stroe

După învestirea Guvernului Grindeanu și demisia Liei Olguța Vasilescu din funcția de primar, președintele PNL Craiova, deputatul Ionuț Stroe, apare săptămânal în INDISCRET vorbind pe diverse teme. Este normal. Dorește să își consolideze poziția de lider în sânul organizației pe care o conduce, asta și după ce a ieșit șifonat rău din  alegerile parlamentare.

Discursul lui Ionuț Stroe este unul corect, luat din cărțile de comunicare, dar fad. Nu spune mai nimic și cred că nici nu își atinge scopul. Lăudabil este faptul că încearcă să treacă de la discursul pedelist, agresiv, abordat în alegerile locale și parlamentare, la unul moderat:  să ripostăm politic, să comunicăm mai mult şi mai eficient, cu mai puţine vorbe tăioase sau scandal steril (sursa: www.indiscret.ro)”.

Dar e greu să scapi de vechile metehne, pentru că la sfârșitul comunicatului, Ionuț Stroe se dezice de propriul discurs și dă cu bâta în baltă, iar: am un sentiment de încredere că în acest an, mai mult că altădată, exact forţa şi dimensiunea acestui partid socialist, atât de dăunător… (sursa: www.indiscret.ro)”.

În ultimii ani, românii au constatat contrariul și au votat în consecință: dreapta a luat, stânga a dat; dreapta a stricat, stânga a reparat; tehnocrații, asumați de liberali, au lăsat prăpăd în urma lor, pesediștii încearcă să pună acum în opera cel mai bun program de guvernare din ultimii ani al unui partid politic, program care are în centrul atenției cetățeanul.

Încercarea lui Ionuț Stroe și apelul la un discurs de bun simți este de bun augur pentru politica doljeană. Numai să se țină de ceea ce spune. Este clar că pleacă din start cu un handicap și îl știe și el foarte bine. Nu cred că o să îi strice, în cariera politică, o candidatură la Primăria Craiova, dar va trebui să învețe cum să treacă peste înfrângere.