Ionuț Stroe, Guvernului din umbră al PNL și Ministerul Fondurilor Europene

690

ionut stroePostul de știri România TV a publicat o listă a guvernului proiectat de PNL și numele deputatul Ionuț Stroe este în dreptul ministerului Fondurilor Europene.

Ionuț Stroe ar trebui să îi urmeze în funcție lui Eugen Teodorovici, actualul ministru al Fondurilor Europene, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, pentru el vorbind rezultatele.

Când a preluat Ministerul Fondurilor Europene, rata absorbției curentă era de 8,53%, iar astăzi este de de 51,8% din alocarea UE.

O privire pe CV-ul lui Eugen Teodorovici spune tot:

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

 • Decembrie 2012 – prezent Guvernul României – ministrul fondurilor europene Decembrie 2012 – prezent Parlamentul României – senator
 • Mai 2012 – decembrie 2012 Guvernul României – Aparatul Propriu de Lucru al Primului Ministru – Consilier de Stat
 • Iunie 2009 – Mai 2012 Curtea de Conturi a României – Autoritatea de Audit – Director
 • Ianuarie 2009 – Iunie 2009 Ministerul Finanţelor Publice – Autoritatea de Management ex ISPA – Director General
 • Noiembrie 2007 – ianuarie 2009 Ministerul Economiei și Finanțelor – Secretar de Stat
 • 2005 – 2007 Ministerul Economiei și Finanțelor – Autoritatea de Management pentru Infrastructura – Director General
 • 2004 – 2005 Ministerul Economiei și Finanțelor – Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune – Director General
 • 2000 – 2004 Ministerul Integrării Europene – Direcţia de Coordonare a Programelor ISPA şi SAPARD – Director
 • Ianuarie – Decembrie 2000 Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul pentru Afaceri Europene – Director
 • Iunie – Decembrie 1999 Departamentul pentru Integrare Europeană – Director Februarie – Iunie 1999 Departamentul pentru Integrare Europeană – Expert
 • 1997 – 1999 Ministerul Transporturilor – Direcția Generală de Integrare Europeană – Expert
 • 1991 – 1997 Ministerul Transporturilor – Direcția Generală de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane – Referent

Nu știu dacă Ionuț Stroe are vreo legătură cu fondurile europene, probabil că are, dar una nefericită, dar din punct de vedere al experienței profesionale în domeniu este clar că aceasta este zero. Iar calitate de șef al Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu îi aduce nici un plus.

I-a fost greu în această funcție lui Leonard Orban, un om despre care nu se poate spune că nu are experiență în domeniul fondurilor europene.

Nici măcar într-un guvern din umbra nu poți să te joci cu numirea unui ministru într-un astfel de portofoliu. Șanșa României se joacă în zona fondurilor europene și funcția de ministru al MFE nu este un rol mărunt, de genul Axinte sau Frankfurt, din Vacanța Mare.

Ionuț Stroe știe acest lucru, știe că în partid concurența este mare și că Alexandru Nazare nu stă degeaba.

Greu de crezut că este luat în calcul, dar poți ruga un ziarist să te pună și pe tine pe listă când ești purtător de cuvânt al PNL. Că poate, altă dată, îl ajuți cu o știre în exclusivitate.

În rest, numai bine!