În comuna Rojiște din județul Dolj, dezvoltarea celor două sate component, Rojiște și Tâmburești, reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale, edilul Ionel Nedelcu menționând faptul că, în prezent, poate vorbi despre mai multe tipuri de proiecte, respectiv: cele care au primit deja finanțare, proiecte depuse la CNI, proiecte depuse pe PNRR, un proiect aprobat în programul Anghel Saligny, cele depuse pe Administrația Fondului pentru Mediu, un proiect în curs de depunere și alte două obiective prinse în Programul Operațional Infrastructură Mare.

Potrivit unei statistici realizate la nivel de primărie, șase dintre proiecte sunt finanțate.
„Este vorba despre construirea unei baze sportive în satul Rojiște, proiect derulat datorită faptului că facem parte din GAL Jiu Romanați și despre un alt proiect care privește modernizarea drumurilor de interes local. De asemenea, avem un proiect privind înființarea rețelei de apă potabilă în sat Rojiște și un altul care se referă la construirea unui spațiu recreativ, în satul Tâmburești”, a explicat edilul comunei Rojiște.

Alte trei proiecte vor fi realizate cu fonduri CNI, fiind vorba despre construirea unei săli de sport, despre reabilitarea și modernizarea școlii din satul Rojiște și despre înființarea unei rețele de alimentare cu apă în satul Tamburești.

Totodată, reprezentanții primăriei au depus și un proiect pentru care așteaptă finanțare prin PNRR: Asigurarea infrastructurii pentru transport verde/alte infrastructuri TIC, un proiect care va permite: sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, aplicație pentru informarea cetățenilor și identificarea problemelor la nivel local și construirea unei platforme pentru comunicarea cu cetățenii, sistem inteligent de iluminat fotovoltaic, centru local de inovare a comunității.

Au fost depuse și trei proiecte pe Administrația Fondului pentru Mediu.
„Cele trei obiective ale noastre sunt: amplasare stații de reîncărcare a mașinilor electrice în satele Rojiște și Tâmburești, înființarea unor centre de colectare prin aport voluntar și realizarea pistelor pentru biciclete”, a mai spus Nedelcu.
În privința proiectelor aflate la început de drum, primarul a precizat că urmează a fi depus un proiect în domeniul sănătății, respectiv „Dezvoltarea infrastructurii spitalicești-Centre comunitare integrate”.

De asemenea, reprezentanților Primăriei Rojiște li s-a aprobat și un proiect în Programul Național de Investiții Anghel Saligny, ce are în vedere modernizarea drumurilor interioare.

Un eveniment important pentru locuitorii satului Tâmburești va avea loc sâmbătă, 7 ianuarie, când se vor reuni la slujbă pentru a marca hramul bisericii.