Ion Prioteasa în vizită de lucru la Aeroportul din Craiova

0
275

Aeroport (7)Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, luni după-amiază, lucrările derulate la Aeroportul Internațional Craiova în cadrul proiectului cu finanțare europeană în valoare de peste 24 de milioane de euro, apreciind că demersul pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare se apropie de finalizare.

„Constructorul de la aeroport a abordat una dintre ultimele componente majore ale investiției, astfel că, în prezent, se lucrează cu toată forța la realizarea structurii din beton a noii platforme pentru îmbarcare.

Ne-am bucurat să constatăm că ritmul de pe șantier este unul bun, iar progresele – vizibile. Echipa care execută lucrarea are și avantajul unui utilaj complex și performant, de mare capacitate, capabil să așeze și să compacteze o mare cantitate de beton pe oră. Este un aspect important, dată fiind dimensiunea acestei etape a proiectului, pentru că, de la puțin peste 8.000 de metri pătrați, cât măsoară actuala platformă, care a fost deja reabilitată, trebuie să ajungem la o suprafață aproape triplă. În felul acesta, aeroportul va dispune de 8 locuri pentru staționarea aeronavelor, față de 2, câte sunt în prezent, o măsură necesară, luând în considerare evoluția traficului de pasageri și creșterea numărului de operatori aerieni.

În paralel, se desfășoară conform graficului și lucrările pe care le presupune instalarea noului sistem de balizaj, un alt aspect care ne va permite să oferim condiții mai bune de zbor pe Aeroportul Internațional Craiova.

Desigur, piesa de rezistență a demersului nostru rămâne reabilitarea pistei de aterizare, pe care am reușit să o ducem la bun sfârșit anul trecut, într-un timp record, și avem satisfacția că reacțiile pe care le-am primit până în prezent în ceea ce privește această componentă a investiției au fost pozitive.

În urma acestei vizite, pot spune că lucrările de la aeroport au intrat în linie dreaptă, estimându-se că întreg proiectul va fi dus la bun sfârșit în termenul asumat de către constructor prin contract“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova“, cu o valoare totală de 24,4 milioane de euro, finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport 2007-2013, a presupus realizarea lucrărilor de reparații la structura de beton, asfaltarea pistei de aterizare-decolare, reabilitarea și lărgirea căii de rulare la o lățime de 25 metri, renovarea și extinderea platformei de îmbarcare-debarcare, modernizarea instalației de balizaj și construirea unui post de transformare, precum și realizarea unui nou sistem de canalizare.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.