Ion Prioteasa a fost prezent la deschiderea Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“

826

festival poezie (1)Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, la deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, o manifestare culturală care reunește peste 60 de poeți din întreaga lume, evenimentul fiind găzduit de Muzeul de Artă din Craiova.

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, le-a vorbit înalților oaspeți despre eforturile depuse în ultimii ani de către administrația județeană pentru punerea în valoare a bogatului patrimoniu cultural existent, eforturi concretizate în investiții care însumează peste 20 de milioane de euro.

„Sunt profund onorat să particip, împreună cu dumneavoastră, la deschiderea unui eveniment important și să vă adresez un «Bun venit!» în județul Dolj și în municipiul Craiova. Sunteți pe meleagurile Olteniei, o zonă care întotdeauna a respectat cultura, a ocrotit și prețuit artiștii, educația și creația.

Consiliul Județean Dolj a reușit, în acești ultimi ani, să aducă, în special din fonduri europene, peste 20 de milioane de euro, bani pe care i-a investit în toate instituțiile de cultură din subordine. De altfel, astăzi ne aflăm într-o clădire somptuoasă, absolut specială, Palatul «Jean Mihail», care, dincolo de ceea ce găzduiește în prezent, are și o bogată istorie, edificiu pe care l-am restaurat cu peste 6 milioane de euro.

Vă aflați la Craiova într-un moment extrem de important pentru comunitatea noastră, pentru comunitatea culturală de aici. În această perioadă, Primăria Municipiului Craiova, sprijinită de Consiliul Județean Dolj și de instituțiile de profil, depune eforturi pentru confirmarea Cetății Băniei drept Capitală Culturală a Europei, un titlu care ne onorează pe deplin.

Mă bucur să revăd pe mulți dintre dumneavoastră, personalități remarcabile ale poeziei mondiale, care ne-au mai vizitat și în trecut, devenindu-ne astfel prieteni.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, adresez sincere felicitări tuturor celor care au transformat Festivalul «Mihai Eminescu» într-o reușită remarcabilă și vă doresc dumneavoastră, celor care luați parte la acest regal al poeziei, mult succes, spunându-vă încă de pe acum că vă așteptăm și pe viitor cu toată deschiderea aici, acasă la noi“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

BIROUL DE PRESĂ