Iohannis a refuzat numirea lui Fifor la Transporturi. Fifor: Profesorul de fizica Klaus Iohannis constat ca nu am ”expertiza”

363

mihai-fiforPremierul Victor Ponta l-a propus acum aproximativ o luna pe senatorul Mihai Fifor pentru funcția de minstru al Transporturilor. Președintele Klaus Iohannis a refuzat această propunere pe motiv de lipsă de ”expertiză”.

Senatorul Mihai Fifor a avut o replică dură la argumentul președintelui.

”Profesorul de fizica Klaus Iohannis, actualmente presedinte al Romaniei, constata dupa o luna de cand premierul Victor Ponta m-a nominalizat ca propunere pentru portofoliul de ministru al transporturilor, ca nu am expertiza si experienta manageriala pentru acest minister.

Poate, daca domnul Iohannis ar fi avut aplecarea sa-mi citeasca CV-ul cu minima atentie, ceea ce cu siguranta nici nu s-a obosit sa faca, ar fi constatat ca din februarie 2015 sunt presedinte al Comisiei pentru transporturi si energie a Senatului Romaniei, ca din 2012, de la preluarea mandatului de senator, am fost secretarul Comisiei pentru administratie, ca in 2009 am fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, calitate in care, aproape un an, am coordonat institutiile prefectului din intreaga tara, situatiile de urgenta, permise si pasapoarte, evidenta persoanei, raspunzand totodata si de pregatirea sedintelor de guvern pentru acest minister atat de complicat.

Ar fi aflat si ca, in 2012 am revenit la MAI tot in calitate de secretar de stat, de data aceasta pentru a coordona tot ce tinea de comunitatile locale, un punct extrem de important fiind programul de termoficare. Sa ii mai spunem domnului Iohannis, ca desi sunt licentiat in litere si doctor in antropologie sociala, ulterior specializarea mea a mers tocmai catre managementul afacerii publice, fiind absolvent din 2007 al unui master SNSPA pe aceasta disciplina, domeniu in care si predau ca profesor, de niste ani buni, in cadrul Universitatii din Craiova.

Sa mai vorbim de faptul ca de prin 2000 am condus institutii publice, gestionand proiecte importante de dezvoltare si fiind considerat, fara falsa modestie, un bun manager? Nu cred ca mai are vreun sens. Este evident ca domnul presedinte nu doar ca nu are habar de toate acestea, dovada fiind ca nici macar nu avea habar cum ma cheama, de vreme ce comunicatul de la Cotroceni se referea la mine ca la `domnul Faur`.

Amuzant si trist totodata. Ce stie insa sigur domnul Iohannis este ca nici ca primar si nici ca presedinte nu ai expertiza pe toate domeniile pe care functia le acopera, aparatul de specialitate asigurand partea de expertiza. Asa cum nici un ministru nu va putea sa stie vreodata la nivel de expertiza tot ce gestioneaza un minister sau altul, el asigurand managementul organizatiei respective si atat.

In fine, nu-mi ramane decat sa ii multumesc, cu toata consideratia, premierului Victor Ponta si colegilor pentru increderea acordata, asigurandu-i ca am privit acest lucru ca pe o mare onoare, dorind totodata sa ii asigur ca, in cazul in care as fi ocupat acest post de demnitate publica, mi-as fi facut datoria cu maxima responsabilitate, asa cum am facut de fiecare data”, a declarat senatorul PSD, Mihai Fifor.