Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

0
271
Duminică, 26 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționael și Europene, împreună cu agenţi rutieri din cadrul  Biroului Rutier Municipal şi al formaţiunilor rutiere din Dolj au organizat și executat o acţiune pe principalele drumuri  naţionale şi europene în scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză.
Polițiștii rutieri au acționat și pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, în zonele în care au fost înregistrate accidente de circulație.
De asemenea, polișiții rutieri au urmărit și conștientizarea conducătorilor și a pasagerilor cu privire la importanța portului centurii de siguranță.
Astfel, ca urmare a abaterilor contravenționale constatate au fost aplicate 142 sancţiuni de peste 17.000 lei, dintre acestea 98 amenzi fiind aplicate pentru viteza neregulamentara.

Aseară, în jurul orei 23.45, pe strada Barajului din satul Mihăiţa, polițiștii aflați în executarea serviciului de patrulare l-au depistat pe P.GRIGORIE, 48 de ani, din comuna Coţofenii din Dos, Dolj în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

         Pe numele celui în cauză polițiștii au întocmit dosar penal.
În data de 26.06.2016, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Podari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe DE 79 Craiova – Calafat,  pe a avut loc un eveniment rutier fără victime.
Polițiștii ajunși la fața locului l-au identificat pe conducătorul auto N.NICUȘOR, de 26 ani, dar și pe proprietarul vehiculului implicat în eveniment P.CONSTANTIN, 32 de ani, ambii din localitatea Urzicuța, Dolj.
Din verificările efectuate s-a constatat că tânărul de 26 de ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule și în timp ce se deplasa D.E. 79 spre comuna Radovan a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și a acroșat un parapet metalic rezultând avarierea autoturismului.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, dar și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.