INCOGNITO, în regia lui Radu Iacoban, avanpremieră la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

739

Avanpremieră la Teatrul Național Marin Sorescu” din Craiova INCOGNITO, regia Radu Iacoban

Teatrul Național Marin Sorescu” din Craiova anunță avanpremiera spectacolului Incognito, în regia lui Radu Iacoban, după textul omonim al autorului britanic Nick Payne.

Patru actori interpretează douăzeci de personaje în trei povești intercalate, având ca subiect creierul uman, natura identității și cum suntem definiți de ceea ce ne amintim, Incognito este o explorare exaltantă a ceea ce înseamnă a fi om.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 22 august 2020 și duminică, 23 august 2020, de la ora 21:30, în aer liber, în Grădina TNC.  Ambele reprezentații se vor juca cu casa închisă, premiera oficială urmând să aibă loc în momentul creării condițiilor de  prezentare și vizionare a acestui spectacol-eveniment la potențialul maxim.

„Câteva detalii despre Albert Einstein. Mai multe despre urmașii lui. O poveste despre un pianist care și-a pierdut memoria.  Scene din viața unui neuropsiholog. Bonus: Destinul tulburat al unui medic patolog, perseverența unui jurnalist maniac, drama unui pacient care trăiește în buclă și, chiar dacă pare un pic neverosimil, dragoste. În toate formele ei.”  

Radu Iacoban

Dramaturgul și scenaristul de origine britanică Nick Payne a câștigat prestigiosul premiu George Devine Award în 2009, cu piesa If There I I’ven’t Foundet Andet.

Nick Payne a studiat la Central School of Speech and Drama și la Universitatea din York, debutând la teatrul Royal Court în septembrie 2010 cu comedia lui Wanderlust. De asemenea, a câștigat premiul Evening Standard Best Play și a fost nominalizat la Olivier Award pentru cea mai bună piesă nouă.

Dramaturgul scrie și scenarii pentru film și TV. Serialul său de debut, Wanderlust fiind difuzat pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix în restul lumii.

În 2017, Nick Payne a adaptat The Sense Of An Ending de Julian Barnes pentru BBC Films, iar în prezent dezvoltă proiecte de film și televiziune cu Apple, House Productions, Cuba Pictures, Baby Cow și Dominic Cooke.

Regizor, actor și dramaturg, Radu Iacoban a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie (UNATC) București cu studii master în actorie și regie. Profesează în teatrul independent și teatrul de stat și recent a fost cooptat în echipa de scenariști a serialului Vlad, alături de Lia Bugnar și Anghel Damian, serial produs și difuzat de ProTV. A semnat regia a peste 20 de spectacole de teatru, iar în film, Radu Iacoban a colaborat cu regizori precum Andrei Crețulescu, Cristian Mungiu, Kari Skogland.

Echipa artistică a spectacolului Incognito este completată de Tudor Prodan, care semnează scenografia și a realizat proiecțiile video,  Aida Šošić- muzica și Bogdan Gheorghiu- light design.

Din distribuție fac parte actorii Iulia Colan, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu și Vlad Udrescu.

*Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.