E vremea bucuriei reîntâlnirii cu păpuşile şi poveştile pe scena Teatrul pentru copii şi tineret Colibri. Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi la spectacole, din octombrie, să îşi petreacă o nouă stagiune alături de echipa, prietenii şi partenerii teatrului.
Astfel, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:00, Cântăreţii din Bremen fac spectacol pe scenă la Colibri, într-o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, în regia artistică a lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru, iar scenografia Mirelei Tofan. Personajele de poveste prind viaţă în interpretarea actorilor: Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari.
Duminică, 4 octombrie, ora 11:00 este rezervată pentru Prinţul Broască, de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi realizate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska. Alături de actorii Cosmin Dolea, Adriana Ioncu, Alis Ianoş apare Geo Dinescu, deja cunoscută publicului din cadrul Festivalului Puppets occupy street şi în contextul altor evenimente organizate în Craiova. Spectacolul a fost distins în 2014 cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver” de la Galaţi.
Până la sfârşitul lunii octombrie 2015, copiii de toate vârstele se vor bucura de următoarele titluri din repertoriul Teatrului Colibri:
Vrăjitorul din OZ – sâmbătă, 10 octombrie, ora 18:00
Şoricelul şi balerina de porţelan – duminică, 11 octombrie, ora 11:00
De-a capra cu trei iezi – sâmbătă, 17 octombrie, ora 18:00
Fantezii pentru copii – duminică, 18 octombrie, ora 11:00
Vrăjitorul din OZ – sâmbătă, 24 octombrie, ora 18:00, spectacol prezentat în cadrul Festivalului Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova
Răţuşca cea urâtă – duminică, 25 octombrie, ora 11:00
Sarea în bucate – sâmbătă, 31 octombrie, ora 18:00
Preţ bilet: 5 lei, 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.
Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.
Maratonul păpuşilor craiovene la Drobeta Turnu Severin
Până atunci, Teatrul Colibri va onora invitaţia Casei Municipale de Cultură din Drobeta de a participa la Festivalul Toamnă Severineană, în perioada 25 – 27 septembrie 2015. Severinenii se vor bucura de trei spectacole şi o expoziţie marca Fabrica de poveşti electroCOLIBRI din Craiova. Frumoasa construcţie Castelul de apă va găzdui expoziţia itinerantă Cartea, păpuşa, povestea, care pune în valoare păpuşi, recuzită, elemente de decor văzute de-a lungul timpului pe scenă la Colibri. Expoziţia a mai fost vernisată la Craiova, la Arad, la Târgu-Jiu şi la Slatina.
În Toamna Severineană se vor număra spectacolele: Jocuri magice, Vintage Puppets şi Beatles, my love!.
Vineri, 25 septembrie, la ora 17:00 va fi prezentat spectacolul interactiv Jocuri magice, reprezentaţie ce aduce în luminile rampei prietenia şi valorile ei. Dăruite le sunt copiilor, părinţilor şi bunicilor de actorii: Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regizorul spectacolului este Titus Jukov, iar scenografia este o creaţie Vladimir Cantor.
Sâmbătă, 26 septembrie, la ora 17:00 este programat spectacolul Vintage Puppets, de Ionica Dobrescu, pe care o găsim şi în distribuţie alături de actorii Iulia Cârstea, Alis Ianoş, Daniel Mirea, Emanuel Popescu. Acest spectacol s-a jucat în cadrul festivalului dedicat artei animaţiei Puppets Occupy Street, ce se desfăşoară la Craiova de doi ani încoace, în perioada 25 august – 1 septembrie.
Duminică, 27 septembrie, ora 17:00 este rezervată spectacolului Beatles, my love!, o expoziție vivantă inspirată de muzica Beatlesilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuși din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual. Însuflețite de actori, păpușile intră într-un dialog ritmat cu copiii de toate vârstele.
Festivalul Toamnă Severineană, ajuns la a IX-a ediţie, este organizat de Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin şi Casa Municipală de Cultură din localitate.