Incendiu în Călărași stins de pompierii doljeni

349

INCENDIU CALAFATÎn perioada 18.11. – 20.11.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a trei incendii, o intervenție descarcerare și 74 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 În data de 18.11.2016, ora 17:20, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, într-o gospodărie din com. Călăraşi, sat Sărata, str. Pescarilor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, în urma acestuia au ars aprox. 2000 kg de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului fiind jocul copiilor cu focul.

       În data de 19.11.2016, ora 15.30, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida de volei masculin dintre echipele SCM U Craiova – IPF Piatra Neamţ, desfăşurată în Sala Polivalentă din Mun. Craiova.

  În data de 20.11.2016, ora 20:52, Detaşamentul  Pompieri Calafat a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, în mun.Calafat, str. Teilor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, în urma acestuia au ars aprox. 60 mp din acoperișul casei  confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, mobilierul dintr-o cameră și un televizor. Cauza probabilă a incendiului fiind un coş de fum deteriorat.

   În data de 20.11.2016, ora 21:29, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ghenă gunoi din mun.Craiova, str. Calea Bucureşti, zona Rotonda. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la resturi menajere, în urma acestuia au ars aprox. 100 kg de resturi menajere. Cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spații deschise.

        Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 5

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.

 Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

 Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 17 intervenţii.

 Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 14 intervenţii.

 Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) –14 intervenţii.

 Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 3 intervenţii.

 Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 9 intervenţii.