Încă un accident mortal în Pielești. Șoferul care a produs accidentul a părăsit locul faptei

327
accident pielestiÎn data de 15.10.2015,  în jurul orei 20.30,  pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viata, şoferul care a produs accidentul a părăsit locul faptei, fiind indentificat în scurt timp de poliţiştii doljeni.
Din primele cercetări ale poliţiştilor doljeni, s-a stabilit faptul că A. SALAM, 27 de ani, în timp ce  conducea  un autoturism, din direcţia Balş spre Craiova, a accidentat mortal pe D. IOANA, 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în acceaşi direcţie de mers pe partea carosabilă.
După producerea accidentului conducătorul auto a părărsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, aceasta fiind identificat in scurt timp de politistii doljeni, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
Atragem atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la faptul că părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor constituie infracţiune distinctă şi se pedepseşte cu înshisoare de la 2 la 7 ani, astfel conducătorul auto nu face altceva decât să îşi înrăutăţească situaţia juridică.
 
Poliţiştii rutieri recomandă participanţilor la trafic să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Astfel, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.
Totodată, conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor autovehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8o g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.
Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidentelor rutiere în România.      
Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a acestuia. Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii şi trusa medicală de prim-ajutor!
De asemena, poliţiştii recomandă pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.