În timp ce satul Zănoaga era în pericol de inundație, reprezentanții ANIF se scobeau între dinți

0
541

inundatii leuPloile din ultimele zile au adunat apele de pe versanți, canalul ANIF s-a înfundat și a făcut ca un pod de pe drumul Zănoaga-Castranova să se înfunde și să cedeze, punând în pericol de inundație jumătate din sat.

A fost nevoie ca autoritățile locale din Leu, împreună cu polițiștii locali, cu eforturi deosebite, să facă lucrări de menținerea și consolidarea digurilor pentru a nu da voie apei să intre în sat. Tot autoritățile locale, împreună cu cetățenii, au desfundat tuburile care formează podul, cei de la ANIF spunând că nu au utilaje și nu au cu ce să ajute.

Circulația rutieră dinspre comuna Castranova a fost blocată, în tot acest timp.

Nu este pentru prima dată când oamenii din Zănoaga au curțile și grădinile într-o mare de apă, și mulți dintre ei stau cu frica în sân că vor avea și casele pline de apă, la cea mai mică ploaie, pentru că cei de la ANIF nu au nici o treabă cu canalele pe care le administrează.

În această dimineață, l-am sunat pe Adrian Constantin de la ANIF care într-un sictir total, scobindu-se între dinți probabil, se întreba retoric: la Zănoaga, ce se întâmplă la Zănoaga? La un moment dat a mai spus că se va mai uita el din când în când, dacă va avea timp, să vadă ce se mai întâmplă.

Omul nu are nici o treabă cu funcția pe care o are și nici cea mai mică apăsare cu ce s-ar putea întâmpla cu viețile oamenilor. Sictir și bătaie de joc. Ar necesita să fie demis de urgență, pentru că la o inundație mai mare la nivelul județului Dolj, Doamne ferește, nu știu ce ne-am face cu asemenea oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.