„În culisele scenei, în culisele vieții” cu actorul Constantin Cicort

0
332

afis In culisele scenei Constantin CicortCasa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează luni, 16 mai 2016, ora 18.30, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”. Invitatul acestei ediții de mai este actorul Constantin Cicort, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, care va povesti lucruri mai puțin cunoscute din viața și activitatea sa și va dialoga cu publicul. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

„În culisele scenei, în culisele vieții” este un proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, care aduce în fața publicului, în fiecare lună, un om de scenă: actor, interpret muzical sau un alt angajat al unei instituții de spectacole, ce contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician, la managerul instituției. Craiova are instituții artistice de renume: Teatrul Național „Marin Sorescu”, Opera Română, Filarmonica „Oltenia”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” etc,   instituții care, dincolo de clădiri sau logistică, înseamnă și oameni care produc conținut artistic.

Tocmai acești oameni sunt invitați în cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”, pentru a scoate la iveală partea mai puțin vizibilă a profesiei și a vieții lor. Invitatul acestor întâlniri vorbește, după caz, despre beneficiile și neajunsurile vieții de artist, împărtășește publicului întâmplări din experiența personală, dar și povești nevăzute și neștiute din culise. De la debutul proiectului, în noiembrie 2015, și-au spus povestea în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” actrița Tamara Popescu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu”, soprana Renata Vari, de la Opera Română Craiova, teatrologul Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”, Vlad Drăgulescu, antreprenor cultural și manager al Filarmonicii „Oltenia”, Alexandru Boureanu, director general al Teatrului Național „Marin Sorescu” și Antoniu Zamfir, manager al Operei Române Craiova.

Constantin Cicort (născut în comuna Bratca, jud. Bihor, la 24 martie 1960) este actor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și cadru didactic la Departamentul de Arte din cadrul Facultății de Litere a Universității din Craiova, din anul 1993. Este licențiat în Artă teatrală, cinematografică și televiziune, cu specializarea principală actorie, la Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș și Doctor în Ştiinţe umaniste al Universităţii din Craiova.

A interpretat zeci de roluri în teatru, sub îndrumarea unor regizori de marcă, precum Robert Wilson, Tim Carroll, Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Mihai Măniuțiu, Tompa Gabor, Mircea Cornișteanu, Cristian Hadjiculea, Bocsardi Laszlo, Claudiu Goga și a participat la numeroase festivaluri și turnee, evoluând pe scene prestigioase din țară, dar și din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Brazilia, Turcia, Norvegia, Polonia, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Israel, Slovenia, Republica Moldova, Irlanda, Coreea de Sud, Suedia, Macedonia, Indonezia, Australia, Canada și Japonia. A interpretat, de asemenea, roluri în filme de televiziune, dar și în scurt-metrajul „O zi frumoasă” (2009), precum și în filmul artistic „Undeva la Palilula”, regizat de Silviu Purcărete (2012).  Constantin Cicort este membru al Uniunii Teatrale din România (UNITER), membru fondator al Fundaţiei Internaţionale Shakespeare Craiova și director al Centrului de cercetare ştiinţifică şi de creaţie artistică în domeniul artelor spectacolului, în cadrul Departamentului de Arte al Universității din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.