In Craiova, s-a intervenit prompt la prima zăpadă

345

deszapezire 2016Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire a Craiovei, reunite în Comandamentul de iarnă înființat prin dispoziția primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, intervin, începând din noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2016, ora 24.00, pentru îndepărtarea zăpezii și combaterea poleiului pe arterele, străzile secundare și zonele pietonale de pe întreg teritoriul municipiului. Inițial, operațiunea a vizat zonele de risc (intersecții, sensuri giratorii, zone de pantă și pasaje) și arterele din municipiu, aceasta fiind ulterior extinsă pe străzile secundare din cartiere și în zonele pietonale.

Peste 300 tone de material antiderapant (sare industrială) au fost împrăștiate pe străzi și trotuare în primele 12 ore ale acțiunii, numărul utilajelor folosite ajungând la 30.

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate, Craiova aflându-se, în intervalul 3 ianuarie ora 14.00- 4 ianuarie, ora 12.00, sub cod galben de ninsori și viscol, SC Salubritate Craiova SRL este pregătită să intervină cu un număr ridicat de utilaje pentru a menține căile publice din municipiu în stare de funcțiune.

Autoritățile locale fac apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă.