În ce context afirmă Victor Ponta că salariile bugetarilor sunt un dezastru

401

victor ponta (foto: observator.ro)Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că Guvernul speră să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei salarizării la nivelul administraţiei publice locale şi a apreciat, în context, că ‘e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu preşedintele ţării şi primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie’.

‘Ştiţi foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu preşedintele ţării şi primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie. Şi nu mai vorbesc de ce se întâmplă la nivelul autorităţilor locale, unde sunt aproape toţi cu salariul minim. Tocmai asta încearcă Ministerul Muncii, să reaşeze măcar un pic lucrurile.

Şi în învăţământ s-a ajuns acum, s-au comasat nu ştiu câte categorii. Asta e problema pe care am încercat să o rezolvăm doar de jos în sus, adică ridicând salariul minim, dar nu am reuşit altfel. Sper să găsim resursele, dar mai ales soluţia’, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul discuţiilor purtate în sistem de videoconferinţă cu reprezentanţii din teritoriu ai sindicatelor şi patronatelor la prezentarea anuarului cu tema ‘2014 în contextul Dialogului Social Naţional’, a declarat Victor Ponta.

sursa: stiripesurse.ro