Ieri zei, azi cercetați de DNA

720

elena udreaTot mai mulți miniștrii, din fostul Guvern Boc, sunt chemați la DNA. Un fost coleg, Gabriel Sandu, care a fost prins, a început să toarne. Nu vrea să plătească singur.

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii Elena Udrea, Adriean Videanu, Emil Boc și cine va mai urma, se bucură de prezumția de nevinovăție. Procurorii trebuie să demonstreze că cele afirmate de Gabriel Sandu, și cine a mai turnat, sunt adevărate și au și probe în acest sens. Din punctul acesta de vedere, principiul de drept este general valabil, indiferent de cel cercetat sau acuzat.

Că cei în cauză nu au ținut cont de acest lucru, atunci când a fost vorba de asemenea cazuri de partea adversarilor politici, și au încercat să aibă beneficii electorale, este o altă problemă. Unii dintre cei implicați arătau cu degetul către Ecaterina Andronescu și Dan Nica. Asta da culme a tupeului!

Dincolo de chestiunea aceasta, este clar că aceste prezențe la DNA aduc mari prejudicii de imagine noului PNL, chiar dacă se fac eforturi imense ca aceste cazuri de presupusă corupție să fie ținute la distanță de partid.

Mai greu va fi să evite impactul frontal, dacă va fi chemat la DNA co-președintele PNL, Vasile Blaga.

Lecția, pe care o primesc cei care acum patru ani erau zei pe pământ, este una din care ar trebui să învețe toată clasa politică.