Hoți de animale depistați de polițiști

613

ovinePrin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii doljeni într-o cauză privind furtul a 50 de ovine, în cursul zile de ieri au fost identificați și conduși pentru audieri mai multe persoane bănuite de comiterea furtului.

Polițiștii doljeni din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni i-au identificat și audiat pe: S.IONEL, 29 de ani, M.ȘTEFAN, T.DANIEL, ambii de 22 de ani și D.D., de 17 de ani, toți din localitatea Valea Stanciului, județul Dolj.

Ca urmare a cercetărilor și perchezițiilor efectuate de polițiști la locuințele suspecților s-a stabilit faptul că, în noaptea de 20/21.08.2015, D.D. și M.ȘTEFAN s-au deplasat la stâna persoanei vătămate D.OCTAVIAN, din Rojiște, unde au desfăcut ţarcul şi au sustras 50 de ovine. Aceștia au încărcat ovinele într-o autoutilitară şi le-au transportat în extravilanul satului Horezu Poenari, la stâna lui M.ŞTEFAN. Ulterior, în decurs de câteva zile, cei patru suspecți au căutat cumpărători și au înstrăinat ovinele către persoane din comunele Măceşu de Sus, Daneţi şi Valea Stanciului, județul Dolj.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 20.000 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

În cauză se continuă cercetările sub asepctul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca polițiștii să extindă investigațiile pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Astfel de fapte pot fi prevenite dacă proprietarii vor ţine cont de câteva sfaturi:

  • Animalele nu trebuie lăsate nesupravegheate pe câmp, în drumul public, în faţa barurilor, în oboare, târguri deoarece acestea pot fi furate cu tot cu atelaje;
  • Se recomanda insemnarea animalelor pentru a putea fi recunoscute uşor în cazul în care sunt sustrase;
  • Pe timpul nopţii, trebuie asigurat un iluminat corespunzător grajdurilor şi trebuie montate sisteme de închidere care să nu permită pătrunderea infractorilor;
  • În interiorul grajdurilor, pe timpul nopţii, este recomandat ca animale să fie legate cu lanţ şi lacăt de o bară metalică încastrată în beton;
  • Nu trebuie cumpărate animale de la persoane care se grăbesc şi solicită preţuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi.