Hans Klemm la Craiova: „O zonă cu adevărat atractivă pentru investitori nu poate fi decât acea zonă în care mediile academic și economic își dau mâna”

590

_BOG7209 (Copy)Miercuri, 14 septembrie 2016, Excelența sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a efectuat o vizită la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” unde, în cadrul unei întâlniri cu elevii și studenții din Craiova, s-au dezvoltat și dezbătut subiecte precum antreprenoriatul, bursele de pregătire sau calificare oferite elevilor și studenților din localitate.

            Alături de ambasador, la întâlnirea de la bibliotecă au participat, ca invitați speciali, rectorului Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu și directorul INCESA (Infrastructură de Cercetare în Ştiinţele Aplicate), prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu. Reprezentanții universității le-au înfățișat celor prezenți oportunitățile de studiu, calificare și inserție pe piața muncii pe care Universitatea din Craiova le pune la dispoziția studenților și colaboratorilor.Excelența sa Hans Klemm, ambasadorul S.U.A. la București, le-a mulțumit gazdelor pentru primire și s-a arătat interesat de activitățile American Corner Craiova, “unul dintre cele mai active spații de acest gen din România”. Potrivit domniei sale, rolurile educației, antreprenoriatului, universității și al companiei Ford nu trebuie neglijate, de ele depinzând dezvoltarea și creșterea durabilă a regiunii Oltenia. Referindu-se la compania Ford, Ambasadorul Klemm a salutat sprijinul pe care universitatea și mediul economic din Craiova îl acordă unității de la Craiova, declarând că “o zonă cu adevărat atractivă pentru investitori nu poate fi decât acea zonă în care mediile academic și economic își dau mâna într-un parteneriat reciproc avantajos”. De asemenea, ca răspuns la intervențiile tinerilor implicați în proiectele de cercetare finanțate de Ford, ambasadorul le-a mulțumit tuturor celor prezenți și i-a încurajat să investească în cercetare și dezvoltare, direcții față de care Ambasada S.U.A. manifestă o totală deschidere și dorință de sprijin.