Grupare specializată în contrabandă calificată destructurată

539
Picture4Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Dolj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional organizat specializat în domeniul contrabandei cu țigări netimbrate.
În urma a 13 percheziții domiciliare, au fost identificate și ridicate aproape 30.000 de ţigarete, precum și peste 42.000 de euro și aproape 30.000 de lei .
 
La data de 29 martie a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, cu sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au organizat o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în colectarea, deținerea, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea de țigarete provenite din contrabandă.
 
Polițiștii au efectuat simultan 13 percheziții domiciliare în județul Dolj, fiind puse în aplicare 11 mandate de aducere.
 
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate 29.720 de ţigarete, fără timbru fiscal de marcaj, precum și 42.310 euro, 31.940 de lei și 596 de lire sterline, bani susceptibili a proveni din comercializarea acestora.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română.
 
La activităţi au participat şi jandarmi.