Groza îl acuză pe Voicu că lua bani să numească directori. Remulus Chițu se pune martor?

529

ion grozaÎn Craiova, zvonul că, înainte să fie numit la o instutuție deconcentrată, un director trebuia să plătească ”o cotizație” lui Mihai Voicu, președintele PNL Dolj, circulă de mult. Mai circula zvonul că cel care încasa ”cotizația” era Dan Mogoș fost vicepreședinte CJ Dolj, fost secretar al vechiului PNL Dolj.

Până ieri, 4 februarie 2016, aceste zvonuri nu au fost confirmate de nimeni din interior, public. A făcut-o însă Ion Groza, fost subprefect, fost candidat la Primăria Craiova din partea PNL, fost vicepreședinte PNL până mai de curând, actual PMP-ist.

Într-o conferință de presă, Ion Groza a spus cu subiect și predicat: ”Am crezut că după fuziunea dintre PNL şi PDL va face un pas înapoi dar văd că tot el face jocurile. După alegerie prezidenţiale începuse să facă liste pentru deconcentrate. Spre deosebire de alţii care iau banii după numire, Misu Voicu ia banii în avans”.

Îmi amintesc de fostul primar de la Giurgița, Valentin Mitrică, care după ce a ieșit din arest preventiv, spunea că cei care l-au învățat să încalce legea sunt Dan Mogoș și Mihai Voicu. Și în acest caz se vorbea de niște sume de bani.

Acuzațiile lui Ion Groza sunt grave. A fost acolo, în interior, a stat cu Mihai Voicu și întregul Birou Permanent Județean al PNL la aceeași masă. Dacă este un om întreg la cap, înseamnă că știe și își asumă ceea ce spune. În aceste condiții putem vorbi de un denunț public și autoritățile ar trebui să se autosesizeze și să înceapă cercetările.

Ca să nu mai spun că Miahai Voicu nu avea competențe în numirea directorilor de deconcentrate. Dacă a făcut asta, în România se numește trafic de influență.

Deocamdată, alte dovezi, decât afirmațiile lui Ion Groza nu avem. Dar, dacă se uita peste Gelu Vișan, la Remulus Chițu (vezi foto, omul cu mustață), care a trecut și el la PMP, Ion Groza ar fi putut să îi ceară o confirmare, pentru că acesta a fost director la OCPI Dolj. Oare cât o fi dat Remulus Chițu ca să ocupe această funcție? Și i-a dat și el banii înainte? Asta înseamnă că avea încredere în Mihai Voicu.

În concluzie, autoritățile abilitate ale statului au un martor în persoana lui Remulus Chițu, care a fost prezent când Ion Groza a făcut denunțul.