Grădința Căsuța cu Povești pe scena Operei Române Craiova

388

casuta cu povesti 2În  data de 8 iunie, Opera Română Craiova a găzduit un spectacol deosebit organizat de Grădința cu Program Prelungit Căsuța cu Povești – Craiova.

Acesta s-a dorit a fi o serbare deosebită pentru toți părinții copiilor din grădiniță. Au participat un număr de 305 preșcolari, toate cele 12 grupe fiind implicate. Nu s-ar fi putut realiza spectacolul fără implicarea celor 24 de educatoare și 12 îngrijitoare,  precum și a personalului administrativ.

Pentru prima dată pe scenă au fost piticii de la grupele mici, apoi au apărut în ordinea grupelor cei de la mijlocie și mare. Părinții preșcolarilor de la grupele mici au avut ocazia să vadă cum înfloresc și ce evoluție au copiii care frecventează grădinița, observând cum de la micile stângăcii pot ajunge la dansuri complicate în sincron aproape perfect. Dar și cei ai celor de la grupele mari au putut să se bucure de florile lor, amintindu-și de primele clipe la grădiniță ale copiilor lor și făcând o comparație între atunci și acum.

Ca o noutate pentru părinți a fost faptul că, pe durata spectacolului ( 2 ore) preșcolarii au fost în grija educatoarelor în culise, aceștia fiind spectatori ca la un spectacol cu actori renumiți.

Spunem un spectacol pentru copii deoarece în cadrul acestuia a avut loc și o expoziție cu vânzare pentru un scop umanitar. Preșcolarii au lucrat împreună cu educatoarele și părinții diferite obiecte de decor sau chiar utile și au fost prezentate în cadrul expoziției Suntem prietenii lui Sebi”.

În grădinița noastră îl avem preșcolar pe Tapi Sebastian, în vârstă de 4 ani și jumătate diagnosticat cu autism infantil. Prin această acțiune s-a dorit în primul rând să se ofere sprijin familiei, dar și informare cu privire la ce înseamnă autismul, și despre atitudinea de  toleranță pentru copiii cu cerințe educative speciale.

 În cadrul expoziției cu vânzare s-a strâns o sumă de cca 2500 lei, o sumă mică pentru lungul drum pe care îl are de parcurs familia cu terapia pentru recuperarea lui Sebi.

Toți părinții au fost încântați de spectacolul oferit și bucuroși de evoluția copiilor lor. Se dorește ca acest tip de eveniment să devină o tradiție pentru Grădinița cu Program Prelungit Căsuța cu Povești – Craiova.

Director, prof. TÎRZIU CLAUDIA – ILINA