Grădiniţa ”CĂSUȚA CU POVEȘTI” și-a înfrumuseţat zona verde

0

cpGrădiniţa cu Program Prelungit CĂSUȚA CU POVEȘTI – Craiova, a organizat miercuri, 29.03.2017, in intervalul orar 15-19, acţiunea de ecologizare şi înfrumuseţare a zonei verzi a grădiniţei “Curtea Gradiniței ca o Floare”, acțiune menită să atingă ținte strategice din planul de dezvoltare al grădiniței:

  • Formarea de comportamente sanatoase prin cunoașterea, respectarea și promovarea regulilor de pastrare a sanatatii personale precum si a mediului inconjurator
  • Dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți

 Obiectivele actiunii au fost:

  • conştientizarea publică a problemelor de mediu;
  • însuşirea regulilor de educaţie ecologică;
  • promovarea de activităţi noi;
  • dezvoltarea spiritului de voluntar;
  • dezvoltarea spiritului de competitie;
  • atragerea efectivă a copiilor, părinților şi cadrelor didacice în organizarea de activităţi cu caracter extracurricular, componente active în dezvoltarea personalitatii copilului;
  • înfrumuseţarea spaţiului exterior al grădiniţei prin plantare de flori, arbuști ornamentali, gazon.

 Pentru realizarea acestor obiective grădinița s-a bucurat de sprijinul partenerilor:

Firma Cummins Generators, prin coordonarea D-lui Giurgiu Sabin a fost alături de grădiniță și la acestă acțiune, cuprinsă în cadrul proiectului de sprijin al gradiniței, cu același nume. Această firmă a adoptat grădinița și de trei ani vine în sprijinul unității de învățământ cu voluntari foarte pricepuți. De această dată, firma a donat sămânța de gazon, a venit cu uneltele și  cu forța de muncă a angajaților care prin contractul d-lor de muncă au ore de voluntariat în comunitate, atat de utile pentru unitatea școlară.

Asociația Căsuța cu Povești Craiova, a asigurat achiziționarea pomilor ornamentali (magnolii, hibiscus), tuja și a îngrășamântului pentru gazon și plantarea pomilor.

Părinții, cel mai important partener, au venit în sprijinul grădiniței pentru a participa la amenjarea curții. Fiecare grupă are un rond de flori de care trebuie să se ocupe: să planteze flori, să le îngrijească. S-a văzut o implicare masivă a părinților. Aceștia au venit cu flori, cu semințe de flori și au amenjat cât mai frumos posibil, fiecare rondul grupei ei. Părinții au fost de un real folos și la plantarea tuilor, fiind foarte multe, a fost nevoie de forță de muncă serioasă.

Astfel, pentru 4 ore, curtea grădiniței a fost un spectacol pentru locuitorii din împrejurimi, fiind o agitație continuă, reușindu-se să se atingă toate obiectivele propuse cu o implicare masivă a tuturor partenerilor.

S-a demonstrat și de această dată că spiritul civic, voluntariatul, respectul pentru copii și natură există, fiind la cea de-a treia activitate din cadrul proiectului “Curtea grădiniței ca o floare, proiect ce va continua și în viitor!

GRĂDINIȚA CĂSUȚA CU POVEȘTI