Geolgău: În 1994 nu am preluat culorile, stema și palmaresul, actuala echipă le are prin acordul cu CS

0
330

geolgau 11Gheorghiță Geolgău, vicepreședintele Asociației Sportive înființate în 1994, a lămurit astăzi problemele de identitate din fotbalul craiovean.

Prezent la conferința de presă din această după-amiază, marea glorie a fotbalului românesc a spus: „În 1994, eram vicepreședinte al Asociației Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova. Doru Cămătaru era președinte, iar Nicolae Zamfir era celălalt vicepreședinte.

Noi când ne-am înființat am luat-o de la zero, cu putere de la noi, fără a avea acceptul Universității din Craiova. Atunci, din dorința de a continua activitatea fotbalistică în Bănie, nu am ținut cont de detalii. Nu ne-am gândit să cerem oficial Universității din Craiova să ne treacă în statut culorile, stema și palmaresul. Nu am încheiat niciun acord cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

În schimb, actuala societate are acceptul Clubului Sportiv, unde Bădiță este director general, are dreptul să folosească culorile, stemele și palmaresul, prin acordul de asociere. Constituie un mare avantaj pentru oraș că Universitatea este sub tutela unui club de drept public.

Pentru că actuala societate nu are dreptul să mute echipa, să schimbe stema fără acceptul Clubului Sportiv. Suporterii olteni trebuie să fie mândri că s-a găsit soluția perfectă ca Universitatea să continue la cel mai înalt nivel. Sunt convins că noul stadion îi va aduce din nou, împreună, pe toți fanii Științei“.

„Sunt bucuros de modul și mediul în care crește Andrei Ivan. Nu doar că a debutat repede în prima ligă, a început să marcheze constant. Ne dorim ca în jurul lui să crească jucătorii din propria pepinieră, cu care să ne batem în Europa. De la Ilie Balaci, și au fost mulți jucători mari crescuți de Universitatea, nu am mai văzut un titular al Universității Craiova cu o asemenea personalitate, atât în joc, cât și în afara gazonului. În opinia mea, la 27 de ani, la orice echipă ar fi, va fi transferat pe 40-50 de milioane de euro“, a spus Gheorghiță Geolgău despre jucătorul pe care l-a adus în Bănie.

Geolgău a rememorat și calificarea în premieră a unei echipe românești în semifinalele unei competiții continentale: „Luna martie este una în care ne aducem cu plăcere aminte de rezultatele Craiovei Maxima. Acum 33 de ani, pe 16 martie, învingeam Kaiserslautern cu 1-0 și obțineam calificarea în semifinalele Cupei UEFA, prin golul lui Negrilă care a făcut fericită întreaga Românie. În meciul tur, din Germania, am revenit de la 3-0 prin golul meu și al lui Zoli Crișan, Dumnezeu să-l ierte, și am păstrat vie speranța că vom ajunge în premieră într-o fază atât de înaltă a cupelor europene“.

sursa: csuc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.