Geoană lucrează pentru Blaga, care în 2009 l-a pus președinte pe Traian Băsescu

894

geoana-blagaMircea Geoană anunță că majoritatea la Senat în câteva zile va fi alta pentru că ”oamenii sunt deja convinși că viitorul este un proiect politic în care să reprezentăm și stânga și dreapta românească”.

Nu vreau să vorbesc despre proiectul lui Mircea Geoană, la care lucrează din 2011. Dar aș vrea să vorbesc despre faptul că Mircea Geoană, fost președinte al PSD și fost candidat la președinție al acestui partid, lucrează în acest moment în interesul PNL, ba mai mult în interesul lui Vasile Blaga.

În anul 2009, Vasile Blaga era ministrul Ministerului de Interne. În dimineața de luni, imediat după încheierea celui de-al doilea tur de alegeri prezidențiale, Vasile Blaga, împreună cu Radu Berceanu, Adriean Videanu și Gheorghe Flutur se întâlneau la Ministerul de Interne să ia ”micul dejun”.

În realitate cei patru rezolvaseră voturile din diaspora, cu care Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale, și în felul acesta Traian Băsescu și regimul lui au rămas la putere și au continuat jaful pe care astăzi îl vedem cu toții și dovedit.

Doar câteva declarații ale lui Vasile Blaga la adresa lui Mircea Geoană din 2009:

„Geoană uită că împreună cu domnul Tăriceanu, pe care l-a susținut doi ani de zile, au prăduit România. Numai anul trecut de șase miliarde de euro”.

„Domnul Geoană nu știe din ce Guvern face parte, nu vedeți ce extravirgin se dă?”.
„Eu, unul, încă nu am văzut niciun lucru bun început de domnul Geoană și dus până la bun sfârșit”.

Când Mircea Geoană spune că își dorește un nou partid de stânga care să îi reprezinte pe cei 5 milioane de români care l-au votat, în 2009, trebuie să spun, cu eleganță, că este total nesincer. Nu face altceva decât să îi trădeze, pentru interese de moment, pentru un grup pe care îl reprezintă, și dintr-o răzbunare cel puțin prostească.

Situația în care se pune Mircea Geoană, stand pe la ușa PNL, și băgându-se în seamă, cu Vanghelie lângă el, este cel puțin jenantă, pentru un om care a avut de la PSD tot ce și-a dorit.

Și cum a spus Vasile Blaga, Mircea Geoană nu a dus până acum un proiect la bun sfârșit și cel mai probabil nu îl va duce nici pe acesta.