Garda de Mediu Nationala a amendat CET 2 Craiova cu 100.000 de lei pentru poluarea cu praf

309

În județul Dolj, problema poluării cu praf provocată de deficiențele instalațiilor de la CET 2 Bariera Vâlcii, din cadrul complexului Energetic Oltenia a devenit foarte cunoscută, în ultimul an, și dincolo de granițele județului.

Degajările de praf semnalate dinspre CET 2 sunt permanent în atenția Comisariatului Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu, care a demarat numeroase acțiuni de control în această arie roșie de pe harta județului, astfel încât locuitorii din zonă să nu mai aibă de suferit din această cauză.

În urma celor mai recente verificări, operatorul a fost sancționat cu 100.000 de lei amendă și i s-a pus în vedere să remedieze deficiențele constatate.

Astfel, în ultimele zile nu s-au mai degajat de la CET 2 acei nori de praf reclamați de locuitorii Craiovei, în ciuda imaginilor de arhivă care au circulat ieri și azi, în mediul online, alături de alerte false de poluare.

În această dimineață s-a înregistrat doar ceață în zona centralei, iar nivelul de poluare atmosferică s-a aflat în limitele normale, pentru aceste condiții meteorologice.

Garda Nationala de Mediu