GALERIE FOTO. Cum va arăta noul stadion din Craiova

702

n05_3000_2250.RGB_colorAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat macheta noului stadion care va fi construit pe locul fostului ”Ion Oblemenco”.

“Noul stadion va fi în conformitate cu standardele europene 2020. Stadionul porneşte de la istoria stadionului Ion Oblemenco. Stadionul va fi vizitat de oameni, să îl vadă şi să se bucure de el. Faţada este ca o cortină a unui teatru.

La parter sunt grupaţi sportivii, zonele de hotel, de intrare şi lobby VIP. Zona VIP cuprinde un restaurant foarte generos, cu vedere la terenul de fotbal. Barurile şi locuri de mancare vor fi separate de toalete, pentru a nu fi interferenţe între acestea.

Tribuna oficială este destinată VIP, media, comentatorilor etc. La etajul 5 va fi un studio TV, de unde se pot face transmisiuni tv live. În total, suprafaţa desfăşurată va fi de 56.000 de mp, o suprafaţă acoperită de 30.000 de mp.

Persoanele cu dizabilităţi vor sta în tribuna a II-a. Sunt patru intrări principale la stadion: pentru ambulanţe, pompieri, parcări și persoane. Intrarea se face pe turnicheţi cu recunoaştere facială. În jurul stadionului va fi loc de promenadă”, a spus în conferința de presă primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.