Gală de box pentru ”Centura de Aur” la Craiova

413

dorofteiPreşedintele Federaţiei Românde de Box, Leonard Doroftei și preşedintele AJB Dolj, Liviu Stan şi directorul CSM Craova s-au întâlnit în această dimineață cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru a pune la punct detaliile legate de organizarea celei de 40-a ediţie a „Centurii de Aur” care va avea loc în municipiu, la Sala Polivalentă.

“Am venit la Craiova cu toată inimă deschisă pentru că am găsit oameni de calitate. Vă mulţumesc dragii mei craioveni. Avem asociaţia alături de noi şi vrem să organizăm Centura de Aur. De fapt nu mai vrem pentru că se va organiza în perioada 14-19 iulie. Vom avea o competiţie de valoare, o competiţie cu tradiţie. Cea de-a 40-a ediţie va fi la Craiova. O să îl las pe Liviu Stan să vă prezinte toate datele pentru că avem o competiţie frumoasă. De ce Craiova? Pentru că aveţi tradiţie în box, pentru că aţi avut sportivi cu care m-am bătut, cu care am crescut dorindu-ne să fim ca ei, aveţi mulţi antrenori şi acum aveţi nişte oameni care s-au implicat foarte mult în box, ajută box-ul şi credem că unul dintre centrele de excelenţă ale boxului românesc va fi aici la Craiova.

Centura de aur este o tradiţie pentru noi şi trebuie să o menţinem, pentru că mulţi au crescu cu Centura de Aur, de a participa, de a merge, de a vedea o competiţie de valoare. Mulţi sportivi care au fost la Centura de Aur au ajuns nume grele în box-ul mondial. Noi încercăm să aducem cât mai multe ţări pentru că oltenii sunt primitori. Fiind un an greu cu multe competiţii, sperăm ca Centură de Aur să atragă cât mai mulţi sportivi pentru că este un turneu de valoare. O să vedeţi meciuri frumoase. Cum am spus: a dispărut casca, lupta trebuie să fie lăsată mult mai liberă în ring, nu se mai opreşte la primul avertisment pentru obstrucţionare. Dacă am venit cu emoţii pot spune că am venit degeaba. Aveţi nişte oameni de calitate, cu care se poate discuta şi oameni care să ofere ceva oamenilor pentru care ei sunt aici. N-am decât să mulţumesc primarului, viceprimarului şi întregii primării că ne-au primit şi ne-au dat posibilitatea să facem o competiţie frumoasă la Craiova. Doamne ce frumos a fost ultima oară când am venit la Craiova. Aţi văzut că şi în fotbal, aţi început să vă apropiaţi acolo de podium şi cred că peste câţiva ani o să aduceţi titlul la Craiova. O să organizăm o tombolă iar cel care va câştiga vă face 2-3 reprize de box cu mine în finala Centurii de Aur. Am vrut să o invite şi pe doamna primar în ring cu mine, dar după ce am auzit că are centură neagră m-am răzgândit”, a declarat Leonard Doroftei.

“A fost un drum lung pentru a aduce această centură la Craiova, dar suntem aici. Lucrurile într-un final s-au aşezat aşa cum ne-am propus. M-am bucurat de susţinerea lui Leonard Doroftei şi a întregii Federaţii de Box. Fac o echipă foarte bună cu Sorin Manda şi am avut o aliniere perfectă. Mă bucur că acest turneu se va materializa la Craiova şi este un eveniment istoric pentru oraşul nostru. Acest turneu trebuie privit în două sensuri: acela în care dăm o şansă puţinilor seniori pe care îi avem în Craiova şi totodată, atât boxerii Craioveni cât şi publicul larg pot avea ocazia de a vedea public boxerii din Danemarca Ucraina, Belarus, etc. Pot vedea aceste echipe de box în primă formă”, a declarat Liviu Stan, preşedintele AJB Dolj.

“În primul rând, acest turneu îl văd ca pe un eveniment istoric. Este o o gală de mare tradiţie pe care o organizează România. Ar fi cea de-a 40-a ediţie cea care se întâmplă la Craiova. Bănia va fi pentru o săptămână pe harta boxului mondial. Oraşul nostru, pe lângă partea culturală va fi cunoscut în întreaga lume şi pentru partea lui sportivă. Mă bucur că am putut să fiu în ambele tabere de negociere, astfel încât această competiţie să se poată ţine la Craiova. Mi-am dorit foarte mult să organizăm la Craiova această competiţie şi că am vorbit şi cu Primăria şi cu Federaţia Română de Box ca pretenţiile şi ale unora şi ale altora să se întâlnească. Gala este în primul rând importantă pentru oraşul Craiova, în al doilea rând pentru fenomenul pugilistic din oraş. Pentru CSM Craiova sper ca federaţia să selecţioneze singurul sportiv senior pe care îl avem, pe Ionuţ Popescu. Este important în primul rând pentru oraş şi pentru box-ul craiovean. Cu siguranţă vor fi foarte mulţi spectatori şi imaginea boxului se va mai curăţa cu această ocazie şi vor fi copii care vor bate la uşile sălilor de box. Ideea acestei gale internaţionale s-a făcut pentru a da posibilitatea sportivilor români să boxeze cu cât mai mulţi şi valoroşi sportivi din întreaga lume”, a declarat Sorin Manda, director la CSM Craiova.