Fostul șef al SRI, George Maior, a fost ales președinte al Academiei de Științe Militare

420

george maiorÎntr-un comunicat de presă, emis agerpres.ro, Academia de Științe Militare anunță că fostul șef al SRI, ambasadorul George Maior, a fost ales președinte al Academiei:

 ”Adunarea Generală a Academiei de Științe Militare, întrunită în ședință joi, 29 ianuarie, a ales în funcția de președinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. În funcția de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma”, informează un comunicat al ASM transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței, Maior a subliniat importanța alinierii la standardele excelenței academice și cercetării de vârf și a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice și integrarea în sistemul de răspuns la marile provocări ale zilelor noastre.

„Președintele Academiei a arătat, de asemenea, necesitatea oferirii unui răspuns strategic la nevoile de apărare și securitate națională pe care le are România”, informează comunicatul.

Academia de Științe Militare este o instituție publică de interes național în domeniul cercetării științifice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. ASM are în compunere trei secții științifice: secția de științe militare, secția de ordine publică și secția de informații și securitate națională. Activitatea secțiilor se desfășoară sub coordonarea științifică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

sursa: agerpres.ro