Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, cere Baroului Dolj încrierea pe Tabloul avocaților și înregistrarea unui cabinet de avocat

689

bica alinaPrimii care au atras atenția asupra știrii au fost colegii de la avocatura.com. Consiliul Baroului Dolj va pune în discuție cererea fostei șefe a DIICOT, Alina Bică prin care ”solicită înscrierea pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de exercitare a profesiei al Baroului Dolj și avizarea și înregistrarea cabinetului individual cu denumirea ”Bica Alina – Cabinet de avocat”.

Cererea se va pune în discuție în ședința din data de 20 august a Consiliului Baroului Dolj. Așteptăm cu curiozitate decizia membrilor Consiliului Baroului Dolj.

În dosarul „Bica 1”, fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de „Bica 2”. Această cauză a fost disjunsă din prima.