Florinel Stancu, mesaj pentru primari: Ne străduim să vă asigurăm toate condițiile pentru a dezvolta comunitățile pe care le conduceți

491

Deputatul Florinel Stancu a declarat că Partidul Social Democrat va rămâne la guvernare să continue implementarea programului votat de către cetățeni, să adopte decizii bune pentru România și să-și respecte promisiunile făcute.

“Noi suntem cei care alături de partenerii de la ALDE am mărit salariile, am pus pe creștere economia și ne-am îndreptat atenția, în premieră, către zona rurală. Salariul minim brut a fost majorat de la 1450 lei la 1900 de lei, iar din 2019 va mai crește.

Vorbim de o majorare substanțială. Am majorat salariile la medici ca să nu plece din țară, urmează să mai mărim la profesori pentru a fi determinați să rămână. La fel procedăm și cu pensiile. Am adoptat un nou Cod administrativ dorit și așteptat de toți primarii acestei țări. Am pus la dispoziția primăriilor de comune, indiferent de primar sau culoarea sa politică, cea mai importantă sursă de finanțare pentru infrastructura locală, Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru ca fiecare localitate să asigure acel set minim de servicii publice locuitorilor ei.», a declarat Florinel Stancu, care a menţionat că tot ce spune nu sunt promisiuni, ci proiecte finisate sau în plină desfășurare.

În teritoriu proiectele sunt în plină desfășurare. La sfârșitul săptămânii trecute am vizitat comuna Giurgița din Dolj, unde se asfaltează toată localitatea. Cu două săptămâni în urmă același lucru s-a întâmplat și în comuna Cerăt. Un nou drum care leagă Bârca de Bistreț este în lucru. Peste o lună va începe asfaltarea comunei Goicea. Două grădinițe sunt aprobate la Bistreț și un liceu nou va fi construit la Bârca.

Sunt derulate proiecte de dezvoltare în toate localitățile județului și din câte cunosc, numai cine nu a dorit nu a obținut măcar un proiect în zona rurală de când suntem noi la guvernare. Toate aceste motive ne fac să continuăm», susține Florinel Stancu

În încheiere, deputatul a transmis un mesaj tuturor primarilor din România.

“Să știți că noi ne străduim să vă asigurăm toate condițiile pentru a dezvolta comunitățile pe care le conduceți. Recent a fost instituit de către Guvern un mecanism de sprijin, care permite unităților administrației publice locale să acceseze, în cursul acestui an, împrumuturi de la Trezorerie, în limita sumei de 800 de milioane de lei, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor din fonduri externe nerambursabile.

Este un alt mijloc de pornire pentru cei care încă nu au făcut-o. Nu ezitați să accesați proiecte, în curând vor fi alocate alte 450 milioane de euro destinate să finanțeze punerea în aplicare a Programului național de dezvoltare rurală. Este bine să știți că această guvernare este despre fiecare român, despre fiecare localitate, despre dezvoltarea României. De aceea, nu cred că va pleca în curând”, a concluzionat deputatul PSD de Dolj.