FILIAȘI. ”Primăvară-n toamna vieții” – Ediția a III-a 18 octombrie. 14 cupluri sărbătorite la nunta de aur

637

Primăria orașului Filiași și Casa de Cultură Filiaşi organizează joi 18 octombrie 2018, cea de a treia ediţie a proiectului „Primăvară-n toamna vieţii”, prin care îşi propune celebrarea cuplurilor care îşi serbează nunta de aur – 50 de ani de căsătorie.

În acest an, sunt 14 cupluri care, în urmă cu 50 de ani, respectiv, în anul 1968 s-au căsătorit. Iniţiativa este susţinută de Primăria şi Consiliul Local Filiaşi.

Programul începe la ora 17:00, cu o „slujbă de mulţumire” la Biserica „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Filiaşi, oficiată de preoţii Hantea Marian şi Hantea Ştefan. Fiecărui cuplu îi va fi dăruită din partea bisericii o icoană sfinţită.

De la ora 18.00, într-un cadru festiv, cuplurile aniversate vor primi flori şi plachete omagiale personalizate. Acestora li se adaugă cadouri oferite de sponsorul OTO IMPERIAL Filiași.

De asemenea, sunt invitate la o masă festivă şi un program muzical susţinut de formaţia Casei de Cultură condusă de Valentin Florescu invitat special fiind Marcu Nicolici.

«Sper ca prin această acţiune să aducem câteva momente de bucurie şi destindere în viaţa celor pe care îi sărbătorim cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. Totodată, nutresc speranţa că această acţiune va avea continuitate în timp, astfel încât în fiecare toamnă să organizăm „Primăvară-n toamna vieţii”. Doresc tuturor cuplurilor aniversate multă sănătate, bucurii, le asigur de toată consideraţia noastră pentru faptul că de jumătate de secol merg împreună pe drumul pe care l-au ales în urmă cu 50 de ani, împlinind astfel „cuvântul” mântuitorului: „Ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă”. La mulţi ani tuturor!», Valentin Florescu – Casa de Cultură Filiași.

”În urmă cu 50 de ani, 14 cupluri se căsătorea în orașul nostru, se întemeiau 14 familii, care au avut și au rolul lor, fiecare, important, la dezvoltarea comunității. Gestul nostru, al Primăriei și Consiliului Local Filiași, este unul de prețuire și mulțumire pentru acești oameni, pentru munca lor, pentru devotamentul lor și pentru exemplul lor. Le dorim să fie sănătoși și la mulți ani!”, a spus primarul orașului Filiași, Costeluș Gheorghe.