Festivalul Internațional ”Elena Teodorini” transformă, timp de o lună, Craiova în capitala spectacolului de operă și balet

0
428

festivalul-internaional-elena-teodorini-ediia-a-xiv-aFestivalul Internațional ”Elena Teodorini” se dorește a fi un eveniment cultural de anvergură și notorietate intenațională. Timp de o lună, Cetatea Băniei va deveni capitala spectacolului de operă și balet, anul acesta patru teatre de operă din Europa (Germania, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova) fiind invitate să susțină reprezentații pe scena lirică din Craiova.

Consecventă principiului de a oferi publicului programe culturale incitante, Opera Română Craiova a decis să valorifice brandul Festivalului Internațional ”Elena Teodorini” adăugându-i și componenta competițională, succesul primei ediții a Concursului International de Canto (2013), îndreptățind reeditarea acestuia.

Astfel, prin organizarea Festivalului și Concursului Internațional de Canto ”Elena Teodorini” se urmărește dinamizarea vieții artistice a Craiovei și pregătirea urbei pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Prin intermediul acestui proiect, școala românească de canto emblematic reprezentată şi de celebra soprană născută la Craiova are posibilitatea să-şi etaleze certa disponibilitate, contribuind la proliferarea artei interpretative în contextul cultural mult mai amplu al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.