Fănel Văduva despre alegerile AJF Dolj: În această cursă toți plecăm cu șanse egale

584

fanel vaduvaLa data de 27 februarie 2016, vor avea loc alegeri la Asociația Județeană de Fotbal Dolj. În prima fază au fost anunțați patru candidați: Silviu Bogdan, Fănel Văduva, Ion Geolgău și Nicu Neagoe, cel din urmă anunțând că se retrage din cursă, dar îl va susține pe Ion Geolgău.

Am vorbit cu Fănel Văduva, președintele echipei de fotbal feminin Real Craiova. L-am întrebat ce l-a făcut să intre în această competiție, ce gânduri are dacă va fi ales președinte și cu cine va face echipă. Răspunsurile în interviul de mai jos. 

Redactor: De ce v-ați înscris în această cursă?

Fănel Văduva: Am avut și am contact permanent cu fotbalul doljean. Cunosc foarte bine starea în care se află acest sport și am considerat că este timpul să fac mai mult decât am făcut până acum. Îmi doresc să pun umărul la renașterea fotbalului doljean și cred că este timpul ca managementul AJF Dolj să fie profesionalizat. Ca să fii un bun manager la AJF Dolj nu trebuie să fii Messi, ci doar un bun manager care să știe permanent ce se întâmplă cu acest fenomen.

R: Care este rolul AJF Dolj în această ecuație complicată, dar atât de frumoasă, fotbalul?

F.V.: Nu trebuie să uităm nici un moment că AJF Dolj este o asociație care funcționează pe legea fundațiilor și ong-urilor, în consecință, rolul acesteia este acela de ajutorare a fotbalului doljean. Dacă nu vom fi alături de cluburi permanent, nu vom avea ocazia pe viitor să promovăm tinere talente așa cum au fost Gică Popescu, Ion Geolgău, Gică Craioveanu, Sorin Cârțu etc.

R: Aveți doi contracandidați puternici, Silviu Bogdan și Ion Geolgău. Cum vă estimați șansele de câștig?

F.V.: Îi respect pe cei doi contracandidați, dar în această cursă toți plecăm cu șanse egale.

R: Și totuși, pe ce vă bazați?

F.V.: Pe sprijinul delegaților, care sunt convins că vor înțelege și vor fi de acord cu programul pe care îl voi prezenta, De asemenea, mă bazez pe experiența mea managerială și pe buna colaborare cu oamenii.

R: Veniți cu o echipă nouă?

F.V.: Voi avea o echipă de profesioniști lângă mine, mi se pare normal să fie așa, dar asta nu înseamnă că nu voi lucra cu oamenii care își doresc să ajute în continuare fotbalul. De exemplu, îmi doresc să colaborez în contiunuare cu Ion Oprescu și Bogdan Pâncu în calitate de vicepreședinți.