Evenimente 20-26 noiembrie 2017 la Teatrul Național

633
Justin Greene

Dacă am gândi cu voce tare

Mi / 22 nov / 19:00
[sala Amza Pellea]

Cincisprezece personaje de vârste diferite, dar de condiții apropiate sunt în story-ul imaginat de Adnan Lugonic tot atâtea figuri ale epocii consumeriste: oameni furioși, cu problemele lor, iar când problemele lor intră în coliziune devin și mai furioși. Moartea vânzătorului de la magazinul din cartier îi face o clipă să fie atenți la faptul că sunt muritori ei înșiși, iar când tânărul corporatist se sinucide și el, destinul pare să funcționeze în simetrii simbolizante.
citește mai mult>>
>BILETE
Darla Grey

Gaițele

J / 23 nov / 19:00
[sala Amza Pellea]

Al. Kirițescu creionează portretul savuros al micii burghezii. Poate cea mai apropiată de comedia caragialiană, prin virulența satirică și valoarea literară incontestabilă, piesa „Gaițele” reflectă cel mai clar atitudinea critică a scriitorului față de societatea vremii sale.
citește mai mult>>
>SOLD OUT
Darla Grey

Autorul

V / 24 nov / 19:00
[sala Ion D. Sîrbu]

„Practic, scena suntem noi, cei care ne uităm unii la alții.”
„Într-o lume în care eşti înconjurat de gesturi şi fapte de agresiune, violeţă, abuz, întâmplări abominabile, macabre, sângeroase, dezgustătoare, regizorul Bobi Pricop provoacă la reflecţie, prin intermediul textului dur semnat de Tim Crouch: unde suntem, unde ne poziţionăm, mai ştim să reacţionăm, facem alegerile potrivite sau ne lăsăm duşi de val, mai avem discernământ?”
citește mai mult>>
>SOLD OUT
Darla Grey

Năpasta- spectacol eveniment:15 ani de la premieră

S / 25 nov / 21:00
[sala Atelier]

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” revine pentru o ultimă reprezentație după 15 ani de la premieră cu Natașa Raab, Constantin Cicort, Tudorel Petrescu, Valentin Mihali.
În această ultimă reprezentație marii actori vor preda ștafeta spectacolului noii distribuții.
citește mai mult>>
>SOLD OUT
Darla Grey

Profu’ de religie

D / 26 nov / 17:00
[sala Ion D Sîrbu]

Spectacolul  abordează maniera în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă. Este războiul tuturor contra tuturor.
citește mai mult>>
>SOLD OUT
Darla Grey

O lună la țară

D / 26 nov / 19:00
[sala Amza Pellea]

Aparenta liniște a familiei, unde capul familiei, Arkadi, jucat de Alex Calangiu, încearcă să țină bine hățurile (tractorului…), este tulburată de apariția unor pasiuni amoroase care destabilizează tihna celor din jur. Furtunile interioare ale personajelor sunt cele care țin în tensiune o poveste rusească de familie tradițională, unde femeia joacă un rol progresist prin însăși insistența cu care vrea să iubească și să fie iubită.