Emil Săndoi despre meciul cu Pandurii: Suntem conştienţi că vor juca pe viaţă şi pe moarte, dată fiind situaţia lor din clasament

464

sandoiÎn startul întâlnirii cu reprezentanţii mass-media, Emil Săndoi a vorbit despre pregătirea din această iarnă:

„După o pauză lungă, suntem aproape de începutul returului. Toţi, antrenori şi jucători, abia aşteptăm să înceapă. A fost o perioadă lungă, grea, de acumulări, dar jucătorii au răspuns bine, dovadă sunt rezultatele obţinute: 6 victorii, 4 egaluri şi o înfrângere. Dintre echipele de Liga 1 am avut cele mai bune rezultate. Mai mult, am disputat cele mai multe jocuri de verificare din dorinţa de a omogeniza echipa.

Andrei Dumitraş şi Marius Briceag s-au integrat foarte bine. Îl felicit pe Andrei pentru convocarea la naţională şi golul decisiv marcat. Marius este un jucător tânăr, de perspectivă, în care ne punem mari speranţe“. Antrenorul craiovean a prefaţat derby-ul Olteniei: „Întâlnim Pandurii, o echipă care din punct de vedere al valorii individuale a jucătorilor ar trebui să ocupe un loc mult mai bun.

Ei pornesc cu un mic avantaj, faptul că au disputat deja un meci oficial, contra lui Dinamo în Cupa Ligii, în vreme ce pentru noi va fi prima partidă oficială după trei luni. Însă am avut rezultate bune în a doua parte a turului, în amicale şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie. Celor de la Pandurii le lipsesc jucători, din cauza accidentărilor şi suspendărilor. Noi nu avem probleme mari în sensul acesta, în stagiile de pregătire i-am avut accidentaţi doar pe Avrămia şi Sin, şi nu avem jucători suspendaţi.

Suntem conştienţi că vor juca pe viaţă şi pe moarte, dată fiind situaţia lor din clasament. Suntem optimişti, mai ales că jucătorii s-au pregătit exemplar. De altfel, la şedinţa jocului de la Severin, cu FC Caransebeş, le-am şi spus că ne pun într-o situaţie dificilă când trebuie să alegem primul 11, chiar şi 18-le ce trebuie trecut pe foaia de joc. Din acest punct de vedere suntem privilegiaţi.

Ne dorim ca şi în partea a doua a sezonului să demonstrăm că suntem o echipă disciplinată, organizată, care face puţin greşeli şi care obţine puncte meci de meci. La fiecare meci ne propunem să câştigăm, firesc şi cu Pandurii ne propunem cele trei puncte. Dar nu şti niciodată ce-ţi rezervă un joc. În fotbal trecerea de la agonie la extaz se face repede“. El a adăugat că-şi doreşte o clasare cât mai bună la finalul sezonului: „Ne dorim participarea în cupele europene, vom face tot ce depinde de noi să obţinem o clasare cât mai sus. Însă, având în vedere de unde am plecat atunci când am preluat echipa, nu este acesta obiectivul principal“.

Despre faptul că echipa va evolua pe stadionul din Parcul Romanescu, Săndoi a spus: „Am fost pe stadionul Extensiv în pauza aceea de trei zile dintre cantonamente. Gazonul arăta foarte bine, mai erau câteva zone unde nu crescuse iarba, dar am înţeles că vor fi acoperite cu fâşii de gazon. Până la urmă este un stadion pe care s-au mai disputat jocuri de primă ligă. Iar sacrificiul va merita. Sunt sigur că noul stadion va fi construit repede, într-un an, un an şi jumătate. Iar nu doar Craiova, ci întreaga Oltenie merită să aibă o astfel de arenă“.