Emigranți ”așteptați” de câini polițiști la Calafat și Bechet

0
944

dogÎn această perioadă, la nivel naţional se desfăşoară o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea trecerii ilegale a frontierei de stat.la această acţiune sunt angrenate  forţe ale Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În acest context, si la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj s-au organizat două filtre pe drumurile naţionale care converg către punctele de trecere a frontierei, repectiv pe D.N. 56, la iesire din municipiul Calafat si pe D.N. 55, la iesire din orasul Bechet.

În cadrul acţiunii, poliţiştii verifică în special, autovehiculele de transport mărfuri si persoane care se deplasează dinspre punctele de trecere a frontierei în scopul depistării eventualelor persoane care ar încerca să pătrundă fraudulos în ţara noastră.

În sprijinul oamenilor legii din judeţul Dolj au sosit şi două echipe canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Astfel, doi câini poliţişti, din rasele ciobănesc german şi ciobănesc belgian, specializati în descoperirea de persoane, împreună cu conductorii acestora, participă alături de poliţiştii doljeni în desfăşurarea activităţilor specifice de supraveghere şi control al traficuluirutier. Aportul echipelor canine este deosebit de important în verificarea autovehiculelor de mari demensiuni, destinate transportului rutier de mărfuri.

Câinii poliţişti vor acţiona împreună cu poliţiştii doljeni pentru descoperirea persoanelor care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul României dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi asigurarea unui serviciu poliţienesc modern şi la cele mai înalte standarde de calitate pentru cetăţenii în slujba cărora suntem zi de zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.